Nyt våben i sygepengesystemet: Skal spare kommunerne penge og gøre det nemmere for borgeren

Et nyt, moderniseret it-system letter processen for borgere på sygedagpenge. Det nye system sikrer hurtigere og mere sikker behandling af sygedagpenge. Systemet består af en online selvbetjeningsløsning til borgere, mens systemet er mere automatiseret og sikkert at betjene for kommunens ansatte.

Borgere, som er på sygedagpenge, får nu glæde af et mere simpelt og sikkert udbetalingssystem. Det tidligere udbetalingssystem, som gik i drift i 2010, bliver i Kolding skiftet ud med et nyt, moderniseret it-system, som går i luften den 3. juni 2020. Det nye system sørger for automatisk, elektronisk styring med sagsbehandling og udbetaling af sygedagpengene og automatisk bogføring.
 
Det er et forbedret system, og den nye selvbetjeningsløsning er endnu et skridt i retning af at gøre det mere enkelt og fleksibelt for både borgere og arbejdsgivere at være i kontakt med kommunen. Samtidigt er der en forventning om, at det nye system letter sagsbehandlingstiden.
 
En fordel for de ansatte
 
Det nye system er lettere at betjene for de ansatte end det gamle, da det nye system henter mange informationer automatisk. Informationerne skal ikke indtastes manuelt, så det mindsker risikoen for indtastningsfejl. Det betyder også, at sagsbehandling, hvor der ikke mangler
informationer, kan gennemføres automatisk. Det er kun ved sager, hvor noget skal undersøges nærmere, at der oprettes en sag til en medarbejder.
 
Arbejdsgivere skal være opmærksomme på, at de fortsat har pligt til at anmelde sygefravær via NemRefusion senest 5 uger efter medarbejderens første fraværsdag. Hvis arbejdsgiveren ikke anmelder sygefravær rettidigt, kan der alene ydes refusion fra det tidspunkt, hvor sygefraværet er anmeldt. Arbejdsgivere kan læse nærmere om anmeldelsesreglerne på NemRefusions hjemmeside, hvor der også findes vejledninger og guider for brugen af systemet.
 
Borgere, der sygemeldte skal ikke foretage sig noget ekstraordinært, de skal stadig bruge NemRefusion. Dog skal man være opmærksom på, at de ansatte i Sygedagpenge Teamet ikke kan gå ind og hente oplysninger i de verserende sager før d. 3. juni, da software-systemerne
låses under omlægningen mellem d. 25. maj – 3. juni. 
 
Når vi tager det nye system i brug den 3. juni 2020, kan der forventes en længere svartid, idet telefonen bemandes af andre frem til den 8. juni, hvor vi er klar til at svare på henvendelser.
Kolding Kommune på DenOffentlige.dk Kolding Kommune
Aktivitet: Artikler: 108 | Events: 1 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også