Velfærd
Madservice: Den kommunale mad skal nytænkes og menuerne målrettes den enkelte borgers ønsker og funktionsniveau for at leve op til efterspørgslen. Ellers opstår der et alternativt marked, forudser to forskere.
Velfærd
Regeringen har med sin Køkkenpulje brugt tæt på en halv mia. kr. på mad til ældre. Kost & Ernæringsforbundets formand Ghita Parry er overrasket over, at det er sket uden at sikre, at det er med til at forebygge underernæringen blandt ældre.
Bæredygtighed
De offentlige køkkener er nået langt med 2020-planens mål om økologisk omstilling, men politikerne skal sætte nye mål for at holde kursen, mener Kost & Ernæringsforbundets formand. Fem politiske kandidater fortæller, hvordan de vægter økologi.
Velfærd
Det skal være mere overskueligt at sikre bedre måltider til ældre på plejehjem. Derfor har Kost & Ernæringsforbundet sendt en tjekliste til politikerne centralt og i kommunerne. Anledningen er Thyra Franks køkkenpulje, som 69 kommuner er i gang med.
Bæredygtighed
Et hop fra 21 procents økologi i 2011 i de kommunale køkkener i Kolding til 49 procent i 2016. Det kvantespring er lykkedes inden for budgettet ved at bryde vaner, tænke kreativt og dæmme op for madspild.