Offentligt Ansattes Organisationer (OAO)

Offentligt Ansattes Organisationer (OAO)

Niels Hemmingsens Gade 12, 1153 København K

Telefon: 33701300 Website: http://www.oao.dk/ E-mail:

Offentligt Ansattes Organisationer (OAO) repræsenterer 27 medlemsorganisationer, hovedsageligt LO-forbund, med ansatte på de offentlige arbejdspladser. OAO er medlemsorganisationernes fælles offentlige stemme i spørgsmål om de offentlige arbejdspladser.

OAO arbejder for størst mulige indflydelse på løn- og arbejdsvilkår for medarbejderne i den offentlige sektor gennem dialog og fælles optræden.

OAO har både en statslig del, OAO-Stat og en regional/kommunal del, OAO-K. På det statslige område er OAO en centralorganisation med plads i CFU og på det kommunale område en valggruppe med plads i Forhandlingsfællesskabet.

Blogs

 • DA, hold fingrene fra vores overenskomster!
  09.01.18 Politik

  Igen og igen oplever vi private arbejdsgivere tegne et forvrænget billede af vilkårene i den offentlige sektor. Det er både respektløst over for de ansatte og den danske model. Seneste skud på stammen er en ny analyse fra DA, publiceret i Ugebrevet A4

 • Jo, Finansen angriber frokosten
  23.11.17 Politik

  Uanset hvad de siger, så går Finansministeriets embedsmænd målrettet efter at sætte arbejdstiden op med to og en halv time uden tilsvarende lønstigning ved at fjerne frokostpausen for de statslige ansatte.

 • Måltal for konkurrenceudsættelse skal ikke dikteres
  04.05.17 Politik

  Måltal der dikterer, at kommuner, regioner og statslige institutioner skal konkurrenceudsætte en bestemt andel af deres opgaver giver ingen mening. Det må være op til kommunalbestyrelser og ledelserne selv at vurdere, hvordan opgaverne løses bedst muligt inden for de givne rammer.

Artikler

 • Ordentlige løn- og arbejdsvilkår er godt for alle !
  07.03.18 Velfærd

  Alle offentligt ansattes organisationer har varslet en konflikt, der kan begynde den 4. april. Vi beklager ulejligheden, men vi har ikke noget valg. Vi bliver nødt til at sige fra og vise arbejdsgiverne, at vi ikke vil acceptere flere forringelser !

 • Brug SU & MED til at få bedre digitalisering
  26.01.18 Velfærd

  Bedre digitalisering går gennem drøftelser og inddragelse af medarbejderne i SU- og MED-udvalg. Læs og bliv inspireret til, hvordan I kan skabe lokalt ejerskab til jeres digitale udvikling gennem medarbejderinddragelse i de forskellige faser.

 • Udflytningscase II: Fra stenbroen til slottet
  24.01.18 Ledelse

  Hvad gør en organisation, når den skal flytte ca. 40 af procent af sine medarbejdere over 300 kilometer væk ? Læs mere om, hvordan Landbrugsstyrelsen inddrog medarbejderne både formelt og uformelt for at løse denne udfordring, samt deres gode råd.

 • Husk samarbejdet, hvis I skal flyttes
  16.01.18 Ledelse

  Regeringen har annonceret, at en række statslige institutioner skal flyttes. Er din blandt dem, så find inspiration i Samarbejdssekretariatets vejledning til, hvordan fokus på samarbejdet hjælper jer til at komme godt igennem.

 • ”Forskellen var, at folk selv fik formuleret problemet og selv fandt en løsning”
  11.01.18 Ledelse

  Hvad der før var frustrationer, er nu teamånd og en fælles måde at gøre tingene på. Centralt for at lykkes med den gode dialog er at åbne op for samtalen, også for det svære. Læs hvordan tillidsbaseret ledelse blev virkelighed sammen med OAO.

 • Kødkontrollen: Fra konflikter til samarbejde gennem bedre dialog
  11.01.18 Ledelse

  Medarbejderne får mulighed for en mere direkte dialog med ledelsen efter OAO har drevet projekt om tillidsbaseret ledelse. Læs om projektet her.

 • Dræb de digitale myter og få bedre digitalisering
  12.12.17 Velfærd

  Succesfuld digitalisering af den offentlige sektor går gennem aflivning af fire digitale myter, samt involvering af medarbejderne i løsningernes udformning og implementering. Det er de væsentligste skridt mod digitalisering med mening og merværdi.

 • Statsansatte: Tanken er tom, Sophie Løhde!
  02.11.17 Politik

  Det var beskeden fra 46 faglige organisationer på det statslige område til Sophie Løhde på et stormøde. Mødet markerede starten på organisationernes fælles indsats frem mod de offentlige overenskomstforhandlinger på statens område.

 • Ingen løn for mere arbejde
  02.11.17 Politik

  Det kan blive virkeligheden for de offentligt ansatte efter, at Finansministeriet har åbnet op for at fjerne medarbejdernes betalte frokostpause – uden forhandling eller lønforhøjelse !

Cases

 • Udflytnings-case: Fra København til Hjørring
  17.01.18 Ledelse

  Dialog og inddragelse fra dag 1 i Statens Administrations SU hjalp dem succesrigt igennem en svær periode, da de i 2015 skulle flytte fra København til Hjørring. Skal din institution flytte så læs mere om deres erfaringer og gode råd i denne artikel.

Pressemeddelelser

TILMELD NYHEDSBREV

Kontaktpersoner