Fra venstre kommunaldirektør WIlly Feddersen, Willy, direktør Benny Mortensen (IFAD), direktør Mike Knowles (Cubic), borgmester H.P. Geil.

Offentligt privat forsvarspartnerskab skaber kampfly-center

Det er vores ambition, at Haderslev Kommune kan understøtte og samle udvikling og ekspertise indenfor forsvarsindustrien, siger Haderslevs borgmester.

Haderslev Kommune har sammen med den odenseanske simulationsvirksomhed IFAD og den amerikanske forsvarsvirksomhed Cubic besluttet at stifte ACE Denmark, som skal understøtte og udvikle virksomheder, der beskæftiger sig med systemer, produkter og services indenfor forsvarsindustrien. Samarbejdet er det første af sin art på forsvarsområdet i Danmark.

Mediefællesskabet DenOffentlige

DenOffentlige bliver skabt sammen med dig, der tager medansvar for samfundets udvikling. Vi kalder os for et mediefællesskab og du kan være med. Bliv medlem af fællesskabet og vær med til at præge samfundets udvikling gennem debat, videndeling, cases og nyheder. Kontakt os for at høre mere.

Du kan læse endnu mere om hvordan vi virker her.

Som den første af sin slagsi Danmark har Haderslev Kommune, i samarbejde med amerikanske Cubic og danske IFAD, besluttet at sifte foreningen ACE Denmark FMBA, som er et offentlig-privat partnerskab på forsvarsområdet. Cubic og IFAD har begge solid erfaring med udvikling af særlige simulationsprodukter til forsvarsindustrien og står blandt andet for udviklingen af de nye træningssystemer til forsvarets nye F35 kampfly. 

Det glæder Borgmester H. P. Geil at have to så erfaringstunge spillere med på holdet:

”Det er en stor dag for Haderslev Kommune og for erhvervsudviklingen i hele kommunen.

Dette særlige samarbejde cementerer Haderslevs rolle som en kommune, hvor forsvaret har en stærk repræsentation. Samtidig giver foreningen den fornødne forankring og legitimitet til, at vi i Haderslev kan igangsætte en række yderligere initiativer på forsvarsområdet.”

Ud over de to nuværende medlemsvirksomheder, er det planen, at ACE Denmark fremadrettet skal udvides med mange flere medlemmer både virksomheder, men også lokale uddannelses- og erhvervsorganisationer. Ideen til at etablere enheden kommer fra blandt andet Holland, hvor man har stor erfaring med at arbejde med denne type af organisation.

”Det er vores ambition, at Haderslev Kommune kan understøtte og samle udvikling og ekspertise indenfor forsvarsindustrien. Med ACE Denmark har vi skabt en platform, hvor (lokale) erhvervsdrivende, uddannelsesinstitutioner, myndigheder og eksperter kan mødes, for i fællesskab at udvikle den samlede forsvarsindustri, til gavn for vækst, udvikling og beskæftigelse i hele kommunen”, udtaler borgmester H. P. Geil.

ACE Denmark stiftes i henhold til et overordnet sæt vedtægter, og det forventes, at den stiftende generalforsamling finder sted i maj eller juni måned.

 

Emneord: OPS, Offentligt privat samarbejde, Haderslev Kommune, Forsvaret, Kampfly, ACE Danmark, 140518
Haderslev Kommune på DenOffentlige.dk Haderslev Kommune
Aktivitet: Artikler: 86 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også