Foto: Jon Norddahl

OK-forhandlinger på finansområdet er brudt sammen

Forbund truer med strejke fra 1. april. Arbejdsgiverne ønsker forhandlingerne genoptaget.

Finansforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening (FA) har tirsdag morgen afbrudt forhandlingerne om en ny overenskomst, som omfatter cirka 50.000 ansatte.

Finansforbundet ønsker i stedet, at forhandlingerne fortsætter senere i Forligsinstitutionen, oplyser FA's administrerende direktør, Mariane Dissing, i en pressemeddelelse.

Hun ønsker ikke at oplyse den konkrete årsag til bruddet.

- Vi forhandler ikke overenskomsten i medierne. Omtale af enkeltheder i forhandlingerne hører hjemme i forhandlingslokalet. Men vi kunne ikke nå hinanden på omkostningsudviklingen, siger hun til Ritzau.

Hun er skuffet over sammenbruddet og opfordrer Finansforbundet til at komme tilbage til forhandlingsbordet.

- Det er vores opfattelse, at forhandlingsmulighederne ikke er udtømt. Vi er parate til at fortsætte forhandlingerne på et hvilken som helst tidspunkt, siger hun.

- Der er en lang og god tradition på det danske arbejdsmarked for, at parterne aftaler deres løn- og arbejdsforhold, og det er ærgerligt, at Finansforbundet afskriver sig muligheden for selv at forhandle løn for deres medlemmer, tilføjer hun.

Sammenbruddet i forhandlingerne blev en realitet, da Finansforbundet i morges afleverede første strejkevarsel, som indebærer, at en strejke på pengeinstitut- og realkreditområdet kan begynde 1. april, hvis parterne ikke bliver enige forinden.

Før en konflikt kan blive en realitet, skal der dog også afleveres endnu en strejkevarsel. Sidste frist for at aflevere det afgørende varsel er 24. marts.

- Vi skylder både medarbejdere og virksomhederne at nå en ansvarlig aftale med en afdæmpet omkostningsudvikling for den kommende periode. Overenskomsten udløber først til april, og der er god tid til at nå et resultat, lyder det fra Mariane Dissing.

Overenskomsten på finansområdet omfatter cirka 50.000 ansatte i banker, sparekasser, realkreditinstitutter og it-virksomheder.

/ritzau/

 
Emneord: OK14, Brud, Finansområdet, Finansforbundet, Finanssektorens Arbejdsgiverforening, Marie Dissing
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.