Olsen Dyhr åbner op for farvel til et mere rødt SF

Hvis den røde fløj vinder formandsvalget, kan Pia Olsen Dyhr være fortid i SF.

Hvis den røde fløj i SF vinder formandsvalget, kan det betyde et farvel til SF for tidligere transportminister Pia Olsen Dyhr.

Det lod hun forstå, da hun lørdag formiddag ankom til Vingstedcentret ved Vejle, hvor SF's bagland lørdag holder møde, skriver Jyllands-Posten.

- Jeg hører til i SF, men det kommer an på, hvordan SF udvikler sig, om jeg vil bruge alle mine ressourcer i hele mit liv i SF, siger Pia Olsen Dyhr til avisen.

Kampen om formandsstolen efter Annette Vilhelmsen står mellem partiets røde fløj, som tæller flertallet af de resterende folketingsmedlemmer, og partiets grønne fløj, som blandt andre tæller Olsen Dyhr, Margrete Auken, Steen Gade og Lejre-borgmester Mette Touborg.

Margrete Auken og gruppeformand Pernille Vigsø Bagge har opfordret Pia Olsen Dyhr til at stille op som formand, men hun er stadig uafklaret.

Hun slår dog fast overfor Jyllands-Posten, at SF i fremtiden ikke skal minde om Enhedslisten, selvom flere har efterspurgt en mere tydelig rød profil.

- Jeg synes ikke, at SF skal være Enhedslisten og hvis vi kommer derover, vil jeg ikke føle, at jeg hører til i SF, siger Dyhr.

- Jeg håber, at SF kommer på rette kurs igen. Der er mange kloge SF'ere derude. Men jeg siger også, at vi står i et vadested, og vi skal vælge vej.

Spørgsmål: - Er det en advarsel til dem, der måske vil vælge en vej, som lægger tæt op ad Enhedslisten?

- Det er ikke en advarsel. Men det er ikke et projekt, som jeg ser, at SF skal være i.

Spørgsmål: - Så hvis ikke du bliver formand, vil du hellere have et job i eksempelvis erhvervslivet?

- Nej, men altså. Jeg er jo valgt til Folketinget, og så må jeg tage de halvandet år, og så må jeg se, hvad jeg gør med mit liv, siger hun.

/ritzau/

Emneord: SF, Pia Olsen Dyhr
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også