Omar El-Hussein droppede kontrolmøder uden konsekvenser

Undersøgelse: Den formodede gerningsmand til angrebene i København blev væk fra kontrol under prøveløsladelse.

Omar El-Hussein - den formodede gerningsmand til terrorangrebene i København i februar i år - udeblev i stigende grad fra Kriminalforsorgens kontrolsamtaler i de tre perioder, hvor han var prøveløsladt. Og det fik ingen konsekvenser for ham. 

Det fremgår af en fortrolig redegørelse fra Rigsadvokaten, som TV2 er i besiddelse af. 

Kontrolsamtalerne var ellers en del af kravet for, at Omar El-Hussein kunne forblive på fri fod.

Omar El-Hussein blev første gang prøveløsladt fra Københavns Fængsler 1. juli 2011 med vilkår om to års prøvetid og et års tilsyn. Allerede her var der ifølge Rigsadvokatens redegørelse "nogle udeblivelser fra tilsynssamtalerne", skriver TV2. 

13. december 2011 bliver han igen løsladt. De næste fire måneder bliver han ifølge mediet væk fra stort set alle tilsynssamtaler. 

Da han 27. juli 2012 bliver prøveløsladt, havde han igen en del udeblivelser. 

- Jeg synes, det er betænkeligt, at vi har folk, der er på vej med sådan en kriminel karriere og ender så groft, som giver systemet fingeren i forbindelse med prøveløsladelse, og så reagerer systemet ikke, siger formand for Fængselsforbundet, Kim Østerbye. 

- Der burde være sket en genindsættelse efter min bedste overbevisning, siger Kim Østerbye til TV2. 

Den vurdering kan formand for Kriminalforsorgsforeningen John Hatting godt følge. 

- Tilsynet er helt afgørende, når vi prøveløslader folk. Det er den overgang til frihed, hvor vi kan holde fast i folk, siger John Hatting. 

- Her har vi at gøre med en fyr, som, hvis det havde lykkedes med at fastholde ham, måske havde kunnet undgå at begå den her kriminalitet, siger han til TV2.

Emneord: Omar El-Hussein, Terrorbekæmpelse, Terror mod Danmark, Terrorpakke
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 11.09.20 Politik
  Danmark får en asyl-ambassadør

  Pressemeddelelse: Arbejdet med regeringens ambition om et mere retfærdigt og humant asylsystem styrkes med en ny ambassadørpost og oprettelsen af en tværministeriel task force.

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 18.11.15 Politik
  Her er den nye politiaftale

  Regeringen har sammen med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti indgået en aftale om politiets og anklagemyndighedens økonomi i perioden 2016-2019. Aftalen sikrer 1,9 mia. kr. ekstra til at løse de udfordringer, som dansk politi står over for i fremtiden.

 • 06.05.15 Politik
  Evaluering af myndighedernes indsats under terrorangrebet

  Rigspolitiet har afleveret myndighedernes evaluering af indsatsen i forbindelse med terrorangrebet i København. Evalueringen viser, at myndighederne var velforberedte, velorganiserede og klar til hurtigt at organisere beredskabet. Evalueringen peger samtidig på ti læringspunkter, der vil få betydning for det fremtidige beredskab.

 • 19.02.15 Ledelse
  Odense Kommune: Børn skal kende baggrunden for terrorangreb

  Når Odenses skolelærere skal tale med eleverne om terrorangrebene i København, så er religion en naturlig del af dialogen. Det præciserer kommunen nu i en ny orientering til de odenseanske skoler. Borgmester og rådmand mener, at det er uhensigtsmæssigt, når kommunen har opfordret skolelærere til at nedtone religion og etnicitet