Ny opgørelse: Hussælgere tjener mindre ved at skrue prisen op

Infrastruktur

31/5/18 5:00

Boligsiden A/S

Er prisen på din bolig for høj, når du skal sælge, kan det blive en dyr affære at komme af med den. Bliver dit hus sat ned blot to gange i salgsprocessen, kan håndslaget på dit hus blive markant lavere, end på de huse der er prissat korrekt.

Når du skal sælge dit hus, er det oplagt at forsøge at sælge så dyrt som muligt for at maksimere din fortjeneste. Derfor lyder det umiddelbart fornuftigt at skrue prisen i vejret. En ny udregning fra Boligsiden.dk viser dog, at det langt fra er tilfældet.

Er du og din ejendomsmægler for optimistiske i vurderingen, kan I risikere at blive tvunget til at regulere prisen undervejs i salgsprocessen. Udregningen viser, at huse der ikke bliver sat ned i pris, i gennemsnit bliver handlet op til 10 procent højere i forhold til dem, der er reguleret blot én gang. Og bliver prisen sat ned to gange, er der tale om en forskel på op til 23 procent alt afhængig af, hvor i landet huset er til salg.

”Det er meget enkelt. Sætter du prisen for højt, bliver du tvunget til at sætte prisen ned. Og det signalerer, at du er til at handle med, hvilket giver køberen en mulighed for at presse prisen yderligere. Derfor er det vigtigt, at du finder en ejendomsmægler, der har kendskab til lokalområdet, da beliggenheden spiller den største rolle for prissætningen, og ikke mindst at du lytter til hans vurdering. Også selvom det kan gøre ondt at sælge for mindre, end du havde regnet med,” siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Lange salgstider giver lavere priser
Prisen er det stærkeste konkurrenceparameter, og er udbudsprisen på dit hus højere end på nabohuset, der i stand og størrelse minder om dit, havner du helt naturligt bagerst i køberkøen. Og det lægger blot dage til liggetiden, hvilket gør dit hus mindre attraktivt på sigt – også selvom du får reguleret prisen til et niveau, der er konkurrencedygtigt.

”Tallene viser, at huse der bliver sat ned i salgsprocessen, er længere tid til salg end dem, der ikke bliver prisreguleret. I Sydjylland er salgstiden i gennemsnit et halvt år længere, hvis boligen er sat ned blot en enkelt gang, og et helt år længere hvis den er sat ned to gange,” siger Birgit Daetz, og fortsætter:

”Priser og salgstider hænger uløseligt sammen, og det kan være svært at navigere i som sælger. For du skal på den ene side have is i maven og ikke sælge for enhver pris, og på den anden side vil du gerne sælge relativt hurtigt. Og lige præcis dét er nemmere, hvis prisen er rigtig.”

Den gennemsnitlige salgstid for huse solgt i Danmark er 77 dage, hvis udbudsprisen ikke er nedsat, og den er 223 og 327 dage, hvis den er nedsat henholdsvis én og to gange.

København bryder tendensen
Overordnet er tendensen den samme i hele landet: Salgspriserne er lavere, jo flere gange udbudsprisen bliver sat ned.  Tendensen er dog mindre markant i Københavnsområdet. Her er der minimale forskelle på priserne, uanset om de er reguleret eller ej.

”I København og området omkring hovedstaden er udbuddet af huse langt mindre end efterspørgslen, og derfor er der rift om de huse, der bliver sat til salg. Det betyder, at køberne ikke lader sig skræmme i nær så høj grad af lange liggetider. Markedet er med andre ord helt anderledes her end i resten af landet, hvor der er meget mere at vælge imellem,” siger Birgit Daetz.

Mens Københavnsområdet og Nordsjælland har meget små forskelle i priserne for huse, der er nedsat og ikke nedsat, så er landsdelen Sydjylland i den helt anden ende af skalaen. Her er salgsprisen 10 procent lavere, hvis huset er sat ned én gang, og det er hele 23 procent lavere, hvis det er sat ned to gange.

Se artiklen på Boligsiden.dk, hvor du kan se flere tal og finde ud af, hvad der ligger til grund for undersøgelsen. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.