Kamma Eilschou Holm Jonassen ny vicedirektør for Dansk Fjernvarme

Infrastruktur

01/2/13 12:10

Torben Øllegaard Sørensen

Dansk Fjernvarme har ansat Kamma Eilschou Holm Jonassen som ny vicedirektør. Foreningens nye vicedirektør kommer fra en stilling som Rets- og administrationschef i Energitilsynet og har før det arbejdet i såvel Energistyrelsen som Energiministeriet.

Dansk Fjernvarme opruster organisationen med ansættelse af en vicedirektør. Den nye vicedirektør er 45-årige Kamma Eilschou Holm Jonassen. Ansættelsen sker i kølvandet på vedtagelsen af en ny strategi for Dansk Fjernvarme og ikke mindst for at skærpe fjernvarmesektorens indflydelse på energipolitikken.

Dansk Fjernvarmes nye vicedirektør er et kendt ansigt i energisektoren og har i mange år bestridt betydningsfulde job i såvel Energiministeriet, Energistyrelsen som i Energitilsynet. Altid med fjernvarme som en højt prioriteret del af energipolitikken.

Efter Folketinget i foråret 2012 indgik en bred energiaftale har der været stigende fokus på fjernvarmens rolle i fremtidens energiforsyning. Netop nu arbejder man med at sætte gang i en række analyser, der skal understøtte den fremtidige udvikling af fjernvarmen samt klarlægge behovet for en overordnet energiplanlægning.

Samtidig med den proces udfordres fjernvarmeværkerne af høje gaspriser, øgede afgifter og omkostninger, der mindsker og nogle steder helt eliminerer fjernvarmens konkurrencefordel overfor den individuelle opvarmning. Mange værker slås derfor med urimeligt høje fjernvarmepriser, og med regeltekniske hindringer, der betyder, at grønne udvidelser og konverteringsprojekter sættes i stå eller lægges i mølposen, selv om de vil være til gavn for både forbrugerne, for klimaet og følger den kurs politikerne har lagt. Det betyder med andre ord, at den fremtrædende placering fjernvarmen fik i energiaftalen risikerer at blive undermineret af kortsigtede økonomiske fejldisponeringer.

Derfor ønsker Dansk Fjernvarme at styrke organisationens muligheder for at arbejde med energipolitikken.

”Med vedtagelsen af en meget ambitiøs strategi for Dansk Fjernvarme og med etableringen af en ny analyse og udviklingsafdeling – tænketanken Grøn Energi – i Fjernvarmens Hus, har Dansk Fjernvarme allerede taget det første skridt. Og med ansættelse af Kamma Eilschou Holm Jonassen fortsætter vi denne udvikling for også at styrke indsatsen med at klæde vores medlemsværker på med både juridisk og faglig kompetence,” siger direktør Kim Mortensen fra Dansk Fjernvarme.

Kamma Eilschou Holm Jonassen tiltræder sin stilling hos Dansk Fjernvarme den 1. marts. 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.