KL: Både gode og dårlige ting i planlovsforslag

Politik

04/10/12 11:45

Line Oxholm Thomsen

Det er positivt, at alle kommuner nu får mulighed for at give tilladelse til mere erhverv og bebyggelse. Men det er beklageligt, at regeringen samtidig vil indskrænke muligheden for at opføre større detailhandelsbutikker.

Det siger formanden for KL’s Teknik- og Miljøudvalg, Martin Damm, i en kommentar til regeringens forslag til en ændring af planloven.

”I KL har vi hele tiden været skeptiske over for, at man ved den seneste planlovsændring lavede særregler for 29 kommuner, og at man pålagde disse kommuner at sige ja til boliger og erhverv i stedet for at lade den enkelte kommune træffe sin egen afgørelse”.

”Derfor hilser jeg det velkomment, at vi nu får ens regler for alle, og at alle 98 kommuner på flere punkter får bedre mulighed for at skabe vækst og udvikling. Blandt andet en friere adgang til at opføre nye boliger i udkanten af landsbyer og til at udnytte overflødiggjorte bygninger til erhverv og helårsboliger”.

”Og regeringen skal have ros for, at kommunerne får selvbestemmelsen tilbage i forhold til, om man vil give tilladelse til byggeri i landzoner. Det giver bedre mulighed for strategisk planlægning og for at prioritere udvikling bestemte steder,” siger Martin Damm.

Han kritiserer dog, at regeringen vil indskrænke kommunernes frihed til selv at regulere, hvilken detailhandel de ønsker. Blandt andet vil kommuner med mellemstore byer ikke længere kunne tillade opførelsen af fx byggemarkeder eller møbelbutikker på over 2000 m2.

”Folketinget burde ikke se det som sin opgave at bestemme over, hvilket butiksliv vi ønsker ude i de enkelte kommuner. Regeringens forslag er på dette område udtryk for en centralistisk tankegang og en manglende tiltro til, at vi, der sidder med ansvaret lokalt, selv er i stand til at træffe fornuftige beslutninger.”

”Det harmonerer meget dårligt med regeringens erklærede ønske om at sikre afbureaukratisering og sikre større lokalpolitisk råderum,,” siger Martin Damm.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.