Kommunale budgetter på plads

12/10/12 12:32

Line Oxholm Thomsen

Budgettet for 2013 er nu på plads i alle landets kommuner. Resultatet dokumenterer en stærk vilje blandt lokalpolitikere i hele landet til at overholde økonomiaftalen mellem KL og regeringen fra juni måned.

”Kommunerne har været igennem en meget tæt samarbejdsproces i de seneste måneder for at bringe budgetterne inden for de aftalte rammer. Det har været en stor udfordring, ikke mindst på anlægssiden,” siger KL’s formand Erik Nielsen.

”Den seneste prognose, der er tæt på det endelige budget, viser, at anlægsudgifterne ender lidt højere end forudsat, mens serviceudgifterne til gengæld ligger tilsvarende under. Derfor holder kommunerne sig samlet set inden for aftalen med regeringen.”

”Det er lykkedes, fordi alle kommuner har bidraget og reduceret anlægsplanerne med i omegnen af to milliarder kroner i løbet af den seneste tid. Det har været svært, for det er velbegrundede anlægsprojekter, der nu er lagt i skuffen,” fortsætter Erik Nielsen.

Også på skattesiden har kommunerne arbejdet hårdt for at overholde økonomiaftalen. Mange kommuner har en presset økonomi, og Økonomi- og Indenrigsministeriet modtog derfor i starten af september måned ansøgninger om skattestigninger for over 600 mio. kr.

”Ministeriet fordelte en skattepulje på 250 mio. kr., og det har kommunerne taget til efterretning. Samtidig sætter andre kommuner skatten ned med knap 200 mio. kr. Det giver alt i alt en marginal ændring på landsplan på 57 mio. kr. Det svarer til en stigning på ca. 0,02 procent af de samlede skatteindtægter, og det er et flot resultat, når man husker på, at Folketinget i foråret vedtog en udligningsreform, der flytter mange penge rundt mellem kommunerne,” siger Erik Nielsen.

Fakta:

·13 kommuner sætter skatten op, mens 11 kommuner sætter skatten ned. 

·Du kan læse mere om de enkelte kommunes skatteprocenter på siden her: http://www.kl.dk/Om-KL/Starkt-kommunalt-samarbejde-bringer-budget-2013-i-hus-id112116/

·Det samlede overblik over service- og anlægsudgifter forventes medio november.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.