Kommuner sparer millioner på fællesindkøb

26/3/12 10:59

Line Oxholm Thomsen

58 kommuner står i første omgang til at spare tæt på 100 millioner på fællesindkøb af multifunktionsmaskiner. I KL er man yderst tilfreds.

Der er netop blevet valgt leverandør på den første forpligtende fælleskommunale indkøbsaftale. De kommuner, der på forhånd har valgt at tilslutte sig aftalen, kan se frem til store besparelser.

De 58 kommuner, der har tilsluttet sig aftalen om fællesindkøb af multifunktionsmaskiner, står til at spare omkring 95 millioner kroner. Det svarer til, at de sparer en fjerdedel af prisen i forhold til priserne på SKI’s rammeaftale.

Udover selve besparelsen på indkøb sparer kommunerne betydelige personalemæssige ressourcer ved ikke selv at skulle stå for udbuddet.

Aftalen glæder KL’s formand Jan Trøjborg.

”Jeg er meget tilfreds med den aftale, der er indgået. De store besparelser, som de 58 kommuner kan se frem til, viser netop, at kommunerne ved at forpligte og samle deres indkøb kan spare mange penge. På den måde hjælper indkøbsaftalerne kommunerne til at spare, uden at de skal skære i servicen,” fortæller Jan Trøjborg.

Udbuddet er blevet gennemført af SKI med en tæt involvering af en række kommuner i forbindelse med udarbejdelse af udbudsmaterialet. Ricoh Danmark A/S vandt udbuddet.

I økonomiaftalen for 2012 blev det besluttet, at der frem til 2015 skal laves 15 til 20 forpligtende indkøbsaftaler, og målet er, at størstedelen af kommunerne tilslutter sig aftalerne. I foråret 2012 er der tilslutning til yderligere tre fællesforpligtende indkøbsaftaler for forbrugsartikler, computere og kontormøbler.

”At over halvdelen af kommunerne er med på den første aftale viser, at vi er godt på vej mod at opfylde den målsætning, som vi sammen med regeringen satte i økonomiaftalen,” siger Jan Trøjborg.

En analyse foretaget for KL og Finansministeriet i foråret 2011 viste, at der er et samlet effektiviseringspotentiale på mellem en og to milliarder kroner om året på kommunernes indkøb.

Allerede i næste uge forventer KL, at SKI tildeler den næste forpligtende fælleskommunale indkøbsaftale, nemlig vedrørende printere. Denne aftale har 52 kommuner valgt at tilslutte sig. I alt har 63 kommuner valgt at tilslutte sig en eller begge de to aftaler på kopi- og printområdet. Disse kommuner repræsenterer 67 pct. af den danske befolkning.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.