Kæmpe godtgørelse for aldersdiskrimination i fyringssag

Ledelse

30/06/2017 07:00

Det er forbudt at afskedige en medarbejder på grund af alder. Da Kost & Ernæringsforbundet indbragte Inger Klausens sag for Ligebehandlingsnævnet, resulterede det derfor i en godtgørelse på 254.000 kr. for usaglig afskedigelse.

Det er ikke ligegyldigt, hvordan ledelsen belægger sine ord ved afskedigelse af en medarbejder. Det måtte et cateringfirma sande, da ernæringsassistent Inger Klausen gik til forbundet, som tog sagen videre til Ligebehandlingsnævnet.

Skulle af med flere medarbejdere
Da mere end 100 medarbejdere blev fyret hos Cheminova kunne det også mærkes i virksomhedens kantine. Kantinen måtte af med tre ud af otte medarbejdere. Medarbejderne blev bedt om at overveje situationen hen over weekenden og sige til, hvis nogle af dem gik med tanker om at gå på deltid eller efterløn.

Kost & Ernæringsforbundet på DenOffentlige

Kost & Ernæringsforbundet er redaktør for eget indhold på DenOffentlige og udgiver artikler, blogs, cases, synspunkter og pressemeddelelser om, af og for kost-, ernærings- og sundhedsfaglige.

Læs mere om Kost & Ernæringsforbundet her.

Læs mere om at blive redaktør for eget indhold her.

Inger Klausen var på det tidspunkt 60 år og havde arbejdet i kantinen i syv år. Hun havde ingen planer om at holde op. Hun var tværtimod glad for sit arbejde, og det vidste ledelsen, da hun netop havde været til medarbejderudviklingssamtale.

Alligevel var det Inger, der allerede mandag efter weekenden blev kaldt ind på kontoret. Her fik hun at vide, at de var tilfredse med hendes arbejde, men nødt til at fyre hende, fordi hun havde den laveste anciennitet og dermed det korteste opsigelsesvarsel. ”Og så er der også lige det med din alder,” tilføjede driftslederen. 

Sagen i Ligebehandlingsnævnet
Og det var præcis den bemærkning, der fik Inger Klausen til at gå til Kost & Ernæringsforbundet, der anbefalede at prøve sagen af i Ligebehandlingsnævnet. Sagen trak ud, og i mellemtiden ændrede driftslederen forklaring. Nu sagde han, at Inger Klausen blev afskediget på grund af manglende fleksibilitet, og at han ikke havde nævnt hendes alder.

Trods det vandt Kost & Ernæringsforbundet imidlertid sagen i Ligebehandlingsnævnet, og Inger Klausen fik udbetalt en godtgørelse, der svarer til cirka ni måneders løn, i alt 254.000 kr.
- Jeg skylder forbundet en stor tak. Jeg var ramt i et stykke tid efter oplevelsen, og det var godt at have en allieret i ryggen, der kæmpede for min sag, siger Inger Klausen, der atter er i job.

Læs hele historien i Kost, ernæring & sundhed 6, 2017

 

Mest Læste

Annonce