Balletdanser læser HF på Det Kongelige Teater: Nu kan hf'ere blende deres egen uddannelse

Velfærd

30/09/2016 08:00

KVUC

Balletdanser læser HF mellem forestillingerne på Det Kongelige Teater. 10 procent flere kursister har i efteråret 2016 valgt hf som fjernundervisning på KVUC.

KVUC har siden 2009 satset på og investeret i at være blandt frontløberne i den digitale omstilling indenfor undervisningssektoren. Udvikling af nye elæringsmaterialer og fjernundervisningsforløb har været prioriteret højt.

Mere fra KVUC

Københavns Voksenuddannelsescenter deler viden og erfaringer på DenOffentlige.

Læs flere af deres historier og cases her

Læs også: Fjernundervisning bringer sårbare unge tættere på uddannelse

KVUC oprettede i 2011 en afdeling for E-learning, som koordinerer et samarbejde med syv andre voksenuddannelsesinstitutioner om at udvikle de bedste læringsmaterialer skræddersyet til netop VUC’s kursister.

Læs også: De unges vej gennem uddannelse bliver aldrig helt snorlige

Resultatet bærer nu for alvor frugt. Igen dette efterår oplever KVUC en markant vækst i antallet af unge voksne, der vælger hf som fjernundervisning. Det er en stigning på 10% forhold til sidste år. Med til billedet hører, at der også var en vækst i antallet af årskursister fra 2014 til 2015 på 18%.

- ”Vi er glade for, at mange kursister oplever succes med fjernundervisningen og opnår gode resultater ved deres eksaminer, også den del af kursisterne som tidligere har afbrudt et eller flere uddannelsesforløb på gymnasiet eller på erhvervsuddannelserne, fortæller uddannelsesleder Janne Schmidt Damgaards.

NYT MIX AF FJERNUNDERVISNING OG TRADITIONEL UNDERVISNING

En af de store kvaliteter ved fjernundervisning er, at læringen er bygget op omkring en høj grad af individuel og differentieret feedback på kursisternes arbejde i faget.

- ”Noget af det vi har fokus på i den videre udvikling af fjernundervisningen er at indbygge endnu mere differentiering og fleksibilitet i tilrettelæggelsen, fx har vi udbudt et nyt blandet forløb, hf blend, hvor kursisterne kan tilbydes det mix af fjernundervisning og traditionel undervisning, som passer dem”, siger Janne Schmidt Damgaards.

KVUC’s samlede hf fjernundervisning går under betegnelsen hf flex. På hf flex kan du vælge mellem hf online, som er 100% online fjernundervisning eller hf blend, som kombinerer online undervisning med fremmøde.

Hf online er for dem, der ønsker undervisning helt uden fremmødepligt. Selvom al undervisning foregår online, er der mulighed for faglig vejledning undervejs.

Hf blend er for dem, som først og fremmest vil læse online, men som også ønsker at modtage undervisning sammen med andre kursister.

Læs mere om hf fjernundervisning på KVUC

 

Mest Læste

Annonce