Branchedansk og –matematik skal bane vej for tosprogede

Velfærd

03/07/2017 15:10

KVUC

Nye, særligt designede forkurser til tosprogede i dansk og matematik kobler undervisningen direkte til de brancher, som de ønsker at arbejde i – og gør dermed undervisningen mere nærværende og praksisorienteret.

Vejen til erhvervsuddannelserne kan være svær for tosprogede. Det søger KVUC’s nye forkurser i branchedansk og –matematik at råde bod på. Kurserne er målrettet ledige, som skal i gang med AMU eller EUD, men som mangler kvalifikationer inden for matematik og dansk.

Læs også interviewet med en tidligere kursist på kurset i branchedansk: Ingrid solgte alt i Brasilien for konditordrøm i Danmark – nu driver hun butikken ”Sweet Brazil” i Charlottenlund 

På kurserne undervises med følgende brancher i sigte: Bygningshåndværk, SOSU-området, Hotel og restaurant, Det grønne område, HK og rengøring.

- ”Vi har tidligere haft gode resultater med at udbyde lignende kurser og har derfor valgt at videreudvikle tilbuddet på en måde, så forløbet kan tilpasses den enkeltes individuelle behov, ligesom der er mulighed for at blive optaget løbende med kursusstart hver mandag, fortæller KVUC’s vicerektor, Anita Lindquist. 

Læs også: Tosprogede skal vide mere om erhvervsuddannelser

Undervisningen er tilrettelagt dels som klasse- og gruppeundervisning, dels som individuelt arbejde med tæt lærerdækning. I både dansk og matematik benyttes pc’er i undervisningen. Der er også mulighed for mentorstøtte.

Læs også: Problemknusere og mønsterbrydere - mentorer får unge til at gennemføre uddannelse

”For et sikre en tryg og nem overgang mellem forkurset og erhvervsskolerne, samarbejder vejledere fra KVUC med vejledere på erhvervsskolerne.  Det er derudover muligt at tilkøbe en mentor via mentorslusen ”Genvejen” på KVUC. Mento­ren giver kursisten ekstra støtte gennem forløbet”, fortæller Anita Lindquist.

Vil du vide mere:

Læs på KVUC's hjemmeside

Kontakt vejleder Susanne Jensen, tlf. 3141 1866, [email protected] eller uddannelseschef Anne Jelsøe, tlf. 3141 1764, [email protected].  

Mest Læste

Annonce