Flygtning til studerende: Vær mere taknemmelige

Velfærd

24/8/16 10:00

KVUC

Opfordring til studerende i Danmark: Vær mere taknemmelige for de muligheder I har. Afghansk flygtning fortæller sin historie.
”Jeg har selv mødt mange – både på sprogskolen og da jeg tog 9. og 10. klasse og hf – som er ligeglade med skolen og synes, det er spild af tid. Men man bliver nødt til at arbejde hårdt, for man får ikke mulighederne igen”, sådan fortæller Rasoul Jafary i en ny videofortælling om hans hf-uddannelse på KVUC.

Mere fra KVUC

Københavns Voksenuddannelsescenter deler viden og erfaringer på DenOffentlige.

Læs flere af deres historier og cases her

 

I foråret kontaktede Rasoul Jafary KVUC’s kommunikationsafdeling. Han havde set flere af de filmportrætter, vi havde produceret under #storyofkvuc-tagget og læst flere af de portrætter, vi havde skrevet om kursister med en særlig uddannelses-historie.

  Rasoul mente, at hans historie måske også kunne være relevant for os at fortælle. Og da vi hørte Rasouls historie gav vi ham helt ret. Derfor lavede vi både et interview med ham, som blev til en portrætartikel i rækken af #storyofkvuc-portrætter. Og herunder kan du se en video, hvor han fortæller sin historie.   Rasouls historie er vigtig at fortælle. Det er den, fordi han trods hårde odds som flygtning fra Afghanistan nu snart står med en fuld hf fra KVUC. Og samtidig har han stærke holdninger til det at tage en uddannelse. 

Læs den fulde portræt artikel af Rasoul: Drengen med kuglepennen og en drøm

Han sammenligner det at få en uddannelse med at få "nøglen, til det liv man gerne vil have". Og så synes han generelt at studerende i Danmark burde være mere taknemmelige for de muligheder, de har for at uddanne sig.     Som Rasoul siger: "Så jeg synes, at alle kursister og studerende – også dem med indvandrerbaggrund – skal sætte pris på de muligheder, de har for at tage en uddannelse på KVUC og andre steder".