Risikobaseret tilsyn er til for at sikre borgeren

Social

27/06/2018 12:39

LOS - Landsorganisationen for sociale tilbud

Og samspillet mellem social- og sundhedsfaglighed har været en vanskelig tranformation. I 2017 gennemførte Styrelsen for Patientsikkerhed de første risikobaserede tilsyn på landets offentlige og private bo- og opholdssteder.

Det har været en positiv men stor ændring for den pædagogiske ledelse og personale at tænke den socialfaglige praksis ind i medicinske og sundhedsfaglige termer, fortæller LOS – landsorganisationen for sociale tilbuds direktør Michael Graatang

I dag offentliggør Styrelsen for Patientsikkerhed den første erfaringsopsamling for det risikobaserede tilsyn. En rapport med interessante konklusioner, hvor der fortsat er plads til væsentlige forbedringer. Jeg hæfter mig ved at størstedelen af de problemer, der fremgår i evalueringen er i kategorien ”mindre” problemer. Når det så er sagt, skal niveauet markant forbedres, og der oplever vi fortsat en positiv udvikling,” fortæller Michael Graatang.

LOS er udgiver på DenOffentlige

LOS - Landsorganisationen for sociale tilbud - deler viden og erfaringer på DenOffentlige.

Læs mere fra LOS lige her.

 

 

LOS - Landsorganisationen for sociale tilbud har set frem til at modtage Styrelsen for patientsikkerheds erfaringsopsamling fra det risikobaserede tilsyn for offentlige og private bo-og opholdssteder. Det er er et område organisationen har fulgt tæt og stadig har stor fokus på i ydelser og medlemsrådgivning. ”Vi sætter stor pris på, at det det risikobaserede tilsyn er med til at regulere, fastholde og udbygge den sundhedsfaglige tilgang på landets bo- og opholdssteder, men det har også fordret et helt nyt mindset, arbejdsgange og nye forståelsesrammer, at omfavne den sundhedsfaglige syntaks i en socialpædagogisk hverdag,” forklarer Michael Graatang.

Der er ikke noget nyt i, at bostedernes ledelse har ansvaret for, at der er instrukser for faglig forsvarlig tilrettelæggelse af medicinhåndteringen og for, at det personale, der varetager medicinhåndteringen, er oplært til det. Men det risikobaserede tilsyn kræver nye kompetencer, og derfor har LOS - Landsorganisationen for sociale tilbud været på forkant med implementeringen ved at afholde regionale informationsmøder samt kurser, der har forberedt medlemsvirksomhederne på det nye tilsyn. Det intensiverer vi nu med nye kurser i medicinhåndtering. ”Jeg er sikker på, at vi vil se, at alene det, at bo- og opholdsstedernes personale blive bekendte med de sundhedsfaglige terminologier og forståelser vil vise en bedre evaluering næste gang. Dertil kommer undervisning og kompetenceopbygning samt styrkelsen af fagligheden på stederne, der fortsat finder sted.” 

 

 

Mest Læste

Annonce