Over 30 mio uddelt til forebyggelse og behandling af ludomani

Sundheds- og Ældreministeriet støtter en række projekter, som skal være med til at forebygge ludomani og sikre behandling til de spilafhængige.

Ludomaner får nu en større mulighed for at komme ud af deres besættelse af at spille, og mennesker, der måske er på vej ud i spilafhængighed, får bedre hjælp til at undgå fremtidige problemer for dem selv og deres pårørende.

Sundheds- og Ældreministeriet har netop uddelt 30,4 mio. kr. fra en særlig pulje, afsat på finansloven 2016, til en række projekter, der enten skal forebygge ludomani eller sørge for tilbud om behandling til mennesker, der er afhængige af at spille.

24,9 mio. kr. er uddelt til behandling og 5,5 mio. kr. til forebyggelse.
 
Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde er glad for, at indsatsen mod ludomani fastholdes:
 
”Mennesker, der er besat af at spille, lever et liv som kan være ødelæggende for både dem selv og deres omgivelser. Det har vi desværre set alt for mange eksempler på. Derfor er det så vigtigt, at vi både forebygger, at der kommer nye ludomaner ved at oplyse om farerne og samtidig giver et målrettet tilbud om behandling til dem, der allerede er grebet af spilafhængighed”, siger Sophie Løhde.
 
Penge fra puljen til forebyggelse af ludomani udbetales hvert år med forskellig fokus i indsatsen. Den særlige forebyggelsesindsats er i 2016 målrettet ældre medborgere men vil blive suppleret med en landsdækkende kampagne ”Spillefuglen”.
 
Puljen til forebyggelse og behandling af ludomani i 2016 fordeler sig således:
Behandling
Ansøgning  /  Tilskud (mio. kr.)
Forskningsklinikken for Ludomani – Dansk Ludomani Behandling (Århus Universitetshospital) 2,2
Center for Ludomani (i Odense, København og Århus) 12,5
Dansk Ludomanibehandling (Forskningsklinikken for Ludomani i samarbejde med Mindwork Psykologisk Center - i Århus og København) 2,5
Forskningsklinikken for Ludomani og kriminalforsorgen – LIV Ludomani og Indsattes Velfærd – i 2-4 fængsler tæt på Århus (pilotprojekt) 1,0
Frederiksberg Centeret (i København) 3,0
Tjele-Center (i København og Århus) 3,7
I alt behandling 24,9
 
Forebyggelse
Ansøgning  /  Tilskud (mio. kr. )
Center for Ludomani (landsdækkende) 4,0
Frederiksberg Centeret (København/Sjælland) 1,5
I alt forebyggelse 5,5
 
Tilskud i alt 30,4

 

Emneord: Ludomani, Offentlige tilskud, Offentlig støtte, Tilskud og støtte, Tilskud
Sundheds- og Ældreministeriet på DenOffentlige.dk Sundhedsministeriet blev oprettet 10. september 1987. Oprettelsen af et ministerium for sundhed skete bl.a., 'for at vi i Danmark kan få opstillet en fælles sundhedspolitik og for at fremme en mere...
Aktivitet: Artikler: 42

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også