Forskellen mellem statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, er ret små, når det gælder sundhed.

OVERBLIK: Det vil Thorning og Løkke på sundhed

Sundhedsvæsnet skal have flere penge, og de skal blandt andet bruges på kræft, mener både S og V.

Sundhed er det vigtigste tema for vælgerne ved folketingsvalget, viser blandt andet en måling fra Voxmeter for Ritzau. 

Forskellen mellem statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, er dog ret små, når det gælder sundhed.

Læs også: Regeringen: Kræftramte og kronikere får flere penge


Her er et overblik over nogle af de central områder:

* Flere penge til sundhedsvæsnet:

- Både S og V har udpeget sundhed som et område, der skal have tilført flere milliarder kroner i de kommende år. 

- Regeringen henter de ekstra milliarder fra stigningen i det offentlige forbrug på 0,6 procent årligt. Venstre vil hente de ekstra penge ved blandt andet at skære 2,6 milliarder kroner af udviklingsbistanden og genindføre starthjælp og kontanthjælpsloft i en ny form. Det skal kompensere for, at Venstre vil have nulvækst i det offentlige forbrug.

* Kræftbehandling er øverst på listen:

- Begge partier prioriterer kræftområdet højt og peger på, at målet er, at kræft skal opdages tidligere, så flere overlever. Begge partier går for eksempel ind for indførelsen af en patientansvarlig læge, hvor formålet er at højne kvaliteten i behandlingen.

* Behandlingsgaranti:


- Både S og V har som mål, at ventetiden skal være kortere. Og begge partier opererer med en behandlingsgaranti. 

- Venstre vil genindføre en 30-dages behandlingsgaranti for alle lidelser. Det skal få alle patienter hurtigere igennem systemet. S er enig i, at livstruende sygdomme og lidelser skal behandles inden for fire uger, mens ikke-livstruende sygdomme og lidelser skal behandles inden for otte uger.

* Medicinudgifter:

- Ifølge både regioner og sygehusdirektører truer stigende udgifter til sygehusmedicin med at udhule de penge, der er til andre områder. Både S og V understreger, at de nyeste og bedste behandlingsformer skal stå til rådighed for danskerne uanset pris.

* Brugerbetaling:

- Der kommer ikke mere brugerbetaling i sundhedsvæsnet, end det allerede er tilfældet, mener begge partier. Men Venstre ønsker - eventuelt via et nedsat udvalg - en gennemgang af brugerbetalingen i sundhedsvæsnet. Lægebesøget er i første omgang dog fredet, lyder det fra V.

 

Emneord: FV2015, Sundhed, Valgtema, Voxmeter, Helle Thorning-Schmidt, Lars Løkke Rasmussen, Sundhedsudspil, Offentlige udgifter
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også