Özlem Cekic siger farvel til SF med bredside

SF ender som et ligegyldigt parti, mener Özlem Cekic efter 14 år i partiet, heraf otte år i Folketinget. Ingen i SF-top siger det direkte, men det ligger mellem linjerne: Det er en lettelse, at Özlem Cekic stopper.

SF's tidligere folketingsmedlem Özlem Cekic, går ikke til et andet parti end SF. Hun går i protest mod SF's stramme udlændingepolitik.

Det siger hun til Ritzau.


- Nej. Jeg skal ikke videre til et andet parti, siger Özlem Cekic. 

Hun skyder med skarpt mod SF'erne, som i weekenden holder landsmøde i Odense. Flere SF'ere - heriblandt SF's EU-parlamentariker Margrete Auken har også kritiseret SF's støtte til regeringens nødbremse på flygtninge.

- SF gik i regering for magtens skyld. Nu snakker SF om at gå i regering. Men man kan ikke definere, hvad man vil bruge magten til. For mig er SF endt med at reducere sig til et ligegyldigt parti, siger Özlem Cekic.

- SF mener lidt det samme som Socialdemokratiet. De læner sig op ad dem i værdipolitik og økonomisk politik. De holder sig ikke tilbage for at lave en aftale med Lars Løkke om et håndværkerfradrag til de rigeste boligejere.

Fra 2007 til 2015 sad hun for SF i Folketinget. Ved valget i 2015 fik hun næstflest stemmer af alle SF's kandidater. Men Özlem Cekic blev stemt hjem, fordi SF mistede for mange mandater.

SF støttede først regeringens nødbremse, som udelukker uledsagede flygtningebørn. Selv om SF skiftede spor i sidste stund, siger hun stadig farvel til partiet.

- Det er ikke en snak om regeringsdeltagelse, som får SF's troværdighed tilbage. De skal finde tilbage til deres rødder, hvis de virkelig gerne vil være et troværdigt parti, siger Özlem Cekic.

Lettelse i SF-toppen: Cekic var langt fra partilinjen
Når SF holder landsmøde, så har det flere gange været med det tidligere folketingsmedlem Özlem Cekic i en central rolle. Gang på gang har hun personificeret frustrationer i SF-baglandet. Og hun har haft gennemslagskraften til at få uenighederne helt frem i medierne og dermed lagt pres på de skiftende SF-formænd.
 
- Jeg er ked af det, hver gang nogen melder sig ud af SF. Men der er heller ikke nogen tvivl om, at Özlem Cekic og jeg har stået et stykke fra hinanden. Blandt andet på spørgsmålet om social kontrol og integrationen i Danmark. Så det var på den måde ikke en overraskelse for mig. 
 
Spørgsmål: Er det en lettelse, at hun forlader partiet?
 
- Det er aldrig en lettelse, når tidligere medlemmer af vores folketingsgruppe melder sig ud af partiet. Men hvis hun synes, at SF er et andet sted end der, hvor hun vil have SF skal være, så synes jeg, det er rimeligt nok. Og så ønsker jeg hende god vind, siger Pia Olsen Dyhr.
 
Özlem Cekic var medlem af Folketinget for SF fra 2007 til 2015.
Emneord: Özlem Cekic, SF, Farvel
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også