Pendlerfradrag forlænges til folk i yderkommuner

Skatteministeriet retter op på fejl i lovgivningen, så pendlere i yderkommuner får transportfradrag forlænget.

Pendlere i 16 yderkommuner stod til at miste deres forhøjede transportfradrag ved årsskiftet. Det skyldes en teknisk fejl i lovgivningen, og det bliver der nu rettet op på.

Det oplyser skatteminister Holger K. Nielsen (SF) i en pressemeddelelse.

Som loven er i dag, er der nemlig en tidsmæssig begrænsning på det forhøjede transportfradrag på syv år. Det betyder, fradraget falder bort i 2014 for de pendlere, der har fået det siden 2007.

- Regeringen vil sørge for, at alle pendlere i en række af yderkommunerne får glæde af særfradraget frem til 2018.

- På den måde kan kommuner som Lolland, Brønderslev og Svendborg give deres borgere et klart incitament til at være fleksible i deres arbejdsliv, siger han.

Minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), mener, at lovændringen er et skulderklap til de danskere, der gerne vil leve livet på landet og arbejde i byen.

- Det er en god dag for landdistrikterne, at regeringen nu retter denne fejl i lovgivningen. Regeringen har stort fokus på, at det skal være muligt at bosætte sig i alle dele af landet.

- Derfor skal der også være en økonomisk gulerod for de danskere, der er fleksible og finder arbejde uden for hjemmekommunens grænse, siger Carsten Hansen.

Med ændringen vil særfradraget gælde indtil 2018.

Pendlere, der ellers ville falde ud af systemet, vil kunne fortsætte med det forhøjede fradrag frem til da.

For nye pendlere, der kommer til i perioden 2014-18, gælder syvårsreglen dog fortsat, så man også vil få glæde af fradraget på den anden side af 2018, oplyser Skatteministeriet.

Fradragssatsen for folk i yderkommuner i 2013 var på 2,13 kroner per kilometer. I 2014 lyder beløbet på 2,10 kroner per kilometer.

Blandt de 16 yderkommuner er Lolland, Bornholm, Læsø, Frederikshavn, Faaborg-Midtfyn og Tønder.

/ritzau/

 

Emneord: Transportfradrag, Yderkommuner, Holger K. Nielsen, Carsten Hansen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 29.09.14 Politik
  Almene boliger i kommunernes mindre byer er truet af kollaps

  Seks midt- og vestjyske kommuner beder Carsten Hansen (S), minister for by, bolig og landdistrikter, om at finde en national løsning for at afværge økonomisk usikker fremtid for lejerne.

 • 09.10.13 Politik
  Det lokale kulturliv har stort potentiale

  Ministre modtager i dag anbefalinger fra hele landet. Kulturminister Marianne Jelved og minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen har i dag holdt møde med tovholderne for de fem arbejdsgrupper, som blev nedsat i foråret som led i kulturministerens KulturDanmark-projekt. Arbejdsgrupperne har på dagens møde afleveret deres anbefalinger til, hvordan det kulturelle potentiale i hele landet bliver udnyttet endnu bedre i fremtiden.