Pendlerfradrag forlænges til folk i yderkommuner

Skatteministeriet retter op på fejl i lovgivningen, så pendlere i yderkommuner får transportfradrag forlænget.

Pendlere i 16 yderkommuner stod til at miste deres forhøjede transportfradrag ved årsskiftet. Det skyldes en teknisk fejl i lovgivningen, og det bliver der nu rettet op på.

Det oplyser skatteminister Holger K. Nielsen (SF) i en pressemeddelelse.

Som loven er i dag, er der nemlig en tidsmæssig begrænsning på det forhøjede transportfradrag på syv år. Det betyder, fradraget falder bort i 2014 for de pendlere, der har fået det siden 2007.

- Regeringen vil sørge for, at alle pendlere i en række af yderkommunerne får glæde af særfradraget frem til 2018.

- På den måde kan kommuner som Lolland, Brønderslev og Svendborg give deres borgere et klart incitament til at være fleksible i deres arbejdsliv, siger han.

Minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen (S), mener, at lovændringen er et skulderklap til de danskere, der gerne vil leve livet på landet og arbejde i byen.

- Det er en god dag for landdistrikterne, at regeringen nu retter denne fejl i lovgivningen. Regeringen har stort fokus på, at det skal være muligt at bosætte sig i alle dele af landet.

- Derfor skal der også være en økonomisk gulerod for de danskere, der er fleksible og finder arbejde uden for hjemmekommunens grænse, siger Carsten Hansen.

Med ændringen vil særfradraget gælde indtil 2018.

Pendlere, der ellers ville falde ud af systemet, vil kunne fortsætte med det forhøjede fradrag frem til da.

For nye pendlere, der kommer til i perioden 2014-18, gælder syvårsreglen dog fortsat, så man også vil få glæde af fradraget på den anden side af 2018, oplyser Skatteministeriet.

Fradragssatsen for folk i yderkommuner i 2013 var på 2,13 kroner per kilometer. I 2014 lyder beløbet på 2,10 kroner per kilometer.

Blandt de 16 yderkommuner er Lolland, Bornholm, Læsø, Frederikshavn, Faaborg-Midtfyn og Tønder.

/ritzau/

 

Emneord: Transportfradrag, Yderkommuner, Holger K. Nielsen, Carsten Hansen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.03.21 Politik
  FN holder topmøde i New York. Verdens børn holder topmøde i Billund

  Børn og unge fra hele verden inviteres til at deltage i Children’s General Assembly i Billund. Resultatet overleveres til statslederne i New York.

 • 27.01.21 Politik
  Danmark skal lede ny global IEA-kommission for social retfærdig grøn energiomstilling

  Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen er udnævnt som formand for Det Internationale Energiagenturs nye globale energikommission. Statsminister Mette Frederiksen er protektor for kommissionen, der skal være med til at sikre en social retfærdig omstilling til ren energi i verden.

 • 26.01.21 Politik
  Ny politisk aftale om social kontrol

  Regeringen, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet udmønter 40 millioner kroner afsat på finansloven til indsats mod social kontrol i etniske minoritetsmiljøer. Pengene skal blandt andet gå til etablering af nye exit-boliger til personer, der bryder med deres familie som følge af social kontrol.

 • 29.09.14 Politik
  Almene boliger i kommunernes mindre byer er truet af kollaps

  Seks midt- og vestjyske kommuner beder Carsten Hansen (S), minister for by, bolig og landdistrikter, om at finde en national løsning for at afværge økonomisk usikker fremtid for lejerne.

 • 09.10.13 Politik
  Det lokale kulturliv har stort potentiale

  Ministre modtager i dag anbefalinger fra hele landet. Kulturminister Marianne Jelved og minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen har i dag holdt møde med tovholderne for de fem arbejdsgrupper, som blev nedsat i foråret som led i kulturministerens KulturDanmark-projekt. Arbejdsgrupperne har på dagens møde afleveret deres anbefalinger til, hvordan det kulturelle potentiale i hele landet bliver udnyttet endnu bedre i fremtiden.