Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Disse danskere kan godt glæde sig: Skal deles om 280 millioner kroner

Penge og økonomi

16/03/2024 14:44

J. Bøgen

Det blev det bedste resultat i koncernens historie før skat og udlodning af AP Loyalitetsbonus.

AP Pension-koncernen leverede et overskud på 277 mio. kr. efter skat og udlodning af AP Loyalitetsbonus i 2023. Det er det bedste resultat i koncernens 104-årige historie.

Samtidig voksede kundernes indbetalinger med 5,4 procent til 17 mia. kr., hvilket også er en ny rekord.

Og endelig nåede antallet af kunder op på 485.000, som er endnu en rekord.

På baggrund af et meget tilfredsstillende resultat besluttede AP Pensions bestyrelse i slutningen af 2023, at der skulle tildeles 280 mio. kr. i AP Loyalitetsbonus til kunderne.

"2023 var et fantastisk godt år for AP Pension og vores kunder. Vi opnåede et historisk godt resultat, og det får kunderne direkte glæde af via AP Loyalitetsbonus, som er vores model for overskudsdeling. Væksten i indbetalinger og kunder viser samtidig, at vi på trods af den fortsat hårde konkurrence på firmapensionsmarkedet stadig er i stand til både at fastholde eksisterende og tiltrække nye kunder," siger AP Pensions administrerende direktør, Bo Normann Rasmussen.

Flotte afkast efter solid slutspurt

De finansielle markeder sluttede årets sidste måneder af med en solid spurt, som betød, at kunderne i AP Pension igen fik nogle af de bedste afkast blandt de kommercielle selskaber.

Kunder i AP Active fik mellem 10,3 og 14,1 procent i afkast før skat afhængig af antal år til pension.

Kunderne i AP Bæredygtig måtte nøjes med lidt lavere afkast mellem 8,1 og 10,7 procent før skat i 2023, hvor især de grønne infrastrukturinvesteringer havde det svært.

"2023 blev endnu et godt afkastår for kunderne i AP Pension, og over de seneste fem, syv og ti år, har vi leveret nogle af branchens bedste afkast. AP Bæredygtig havde det svært i 2023 på grund af udfordringerne for de grønne investeringer generelt, men siden lanceringen af AP Bæredygtig i 2019, er det fortsat det markedsrenteprodukt blandt de kommercielle selskaber, der har givet de højeste afkast," siger den administrerende direktør. 

Antallet af kunder, der sparer op i AP Bæredygtig, voksede med 9.000 i 2023 til 58.000 kunder i alt ved årets udgang, som samlet havde sparet 7,7 mia. kr. op.

Det er en vækst i formuen under forvaltning på 40 procent på et år.

Mest Læste

Annonce