Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Er du en af dem? Hver anden risikerer at blive dobbelt beskattet på denne vigtige post

Penge og økonomi

27/11/2023 07:17

J. Bøgen

Det er muligvis ikke det mest interessante emne i verden, men det er i den grad vigtigt!

Hvad anden der indbetaler til ratepension har ikke undersøgt om de kommer til at indbetale mere end de kan få fradrag for.

Det skriver Sampension i en pressemeddelelse efter en undersøgelse som Epinion har foretaget for dem.

Men det kan være risikabelt ikke at undersøge om man indbetaler for meget. Man kan nemlig blive ramt af dobbeltbeskatning på pensionen.

"Det kan dreje sig om tusindvis af kroner, som man går glip af, så det er langt fra småbeløb, der er tale om," skriver Anne-Louise Lindkvist, der er markeds- og kunderådgivningschef i Sampension i pressemeddelelsen.

I 2023 er ratepensionsindbetalinger op til 60.900 kroner fradragsberettigede.

Her er risikoen størst

Der er størst risiko hvis for fejl hvis man indbetaler til flere ratepensioner, hvilket oftest sker i forbindelse med jobskifte, eller hvis man både har en privat ratepension og en gennem arbejdet.

"Hvis man for eksempel indbetaler til en ratepension i et pensionsselskab, så sørger selskabet automatisk for, at disse indbetalinger ikke overstiger fradragsgrænsen. Men indbetaler man herudover til ratepension andre steder, skal man selv sørge for, at man samlet set holder indbetalingerne under loftet," skriver Anne-Louise Lindkvist.

Det kan du gøre

Mellem 35.000 og 40.000 borgere betaler hvert år mere på deres ratepension, end der gives fradrag for ifølge Skattestyrelsen.

Overskrider man fradragsgrænsen er det muligt at undgå at blive beskattet flere gange. Det kræver dog at man er opmærksom på det, når man modtager en årsopgørelse til marts.

Har man betalt for meget skal man kontakte sin bank eller sit pensionsselskab, hvor man har muligheden for at få det for meget betalte beløb tilbageført eller overført til en anden pensionsordning.

Mest Læste

Annonce