Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Forår er højsæson for bolighandler: Derfor skal du altid køre forbi om natten, før du skriver under

Penge og økonomi

15/04/2024 14:08

J. Bøgen

Sørger du for at gøre det, når du kigger på hus eller lejlighed?

Boligmarkedet er en jungle. Sådan er det, og sådan vil det nok fortsætte med at være.

Der er et hav af ting, der skal gå op i en højere enhed, når en bolighandel skal gå igennem, så der er ikke noget at sige til, at man af og til glemmer at tjekke en ting eller to.

Som om det ikke var nok, så kan det ofte føles som et kapløb mod tiden, hvis man har fundet drømmehuset - for du/I er nok ikke de eneste, der har forelsket sig i bygningen på netop den adresse.

Men selvom det kan virke stressende, at der er andre potentielle købere, der måske snupper drømmeboligen lige for næsen af dig, så gør du klogt i at tage dig god tid til at undersøge det mulige køb grundigt, inden du sætter din underskrift.

Og faktisk er der en ting, som de færreste husker at tjekke, men som kan være altafgørende for, om det nu virkelig er den perfekte bolig, du har fundet.

Tag en nattetur

Katie Bowater er ejendomsinvestor og må siges at vide en del om boligmarkedet. På sin TikTok-profil deler hun gavmildt ud af tips og tricks til, hvad du skal være opmærksom på, når du kigger efter en bolig eller ejendom at købe.

I en video, der har fået mere end 115.000 visninger indtil videre, opfordrer hun til, at du sætter en aften/nat af til at undersøge huset/lejligheden, inden du laver en købsaftale.

Og det er vigtigt, at det er netop aften/nat, for formålet med turen er at finde ud af, om der er støjende naboer, antisocial opførsel generel, om man føler sig tryg i mørket, og ikke mindst om parkeringssituationen er til at have med at gøre.

Det er nogle af de ting, som en ejendomsmægler måske ikke er hudløst ærlig omkring, og derfor kan det være god brug af din egen tid, hvis du selv laver din research på det område.

Tjek mågesituationen

I kommentarfeltet har mange TikTok-brugere delt deres tanker om Katies tips - og mange var begejstrede.

Det er sågar endt med, at mange er begyndt at dele ud af deres egne erfaringer og tips.

"Før jeg flytter igen, vil jeg køre forbi og tjekke mågesituationen," skriver en.

"Da vi købte vores hus, kørte jeg forbi det mindst to gange om ugen for at sikre, at det var det rigtige," skriver en anden.

"Fantastisk idé. Vi har dog lige købt et nybyggeri, så det hjælper ikke meget her," tilføjede en tredje.

Endelig er der også dem, der tager den humoristiske kasket på i forhold til, hvordan man kan tvinge boligens pris ned under natteturen.

De anbefaler (forhåbentlig som en spøg), at man laver et reelt "drive-by-skyderi" i stedet for bare at køre forbi, da det uden tvivl vil få ejendomspriserne til at falde drastisk på meget kort tid.

Mest Læste

Annonce