Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Hvis du skal have penge tilbage i skat: Her bliver det udbetalt

Penge og økonomi

04/03/2024 08:52

J. Bøgen

Årsopgørelsen er lige om hjørnet!

Hvis du er en af de danskere, der ender med at skulle have penge tilbage i skat for skatteåret 2023, vil du få pengene udbetalt d. 12. april.

Der vil derfor gå ca. en måned, fra du kan få indblik i din årsopgørelse (bliver tilgængelig d. 11. marts), til pengene faktisk bliver udbetalt.

Du har imidlertid mulighed for at rette i din årsopgørelse for 2023 helt frem til d. 1. maj.

Det skriver TV 2.

Men når du logger ind på din årsopgørelse (sandsynligvis efter at have siddet i digital kø i timevis ...), er der nogle ting, der ikke vil være helt, som de plejer.

Forældre kan rette børns

Som noget nyt har Skattestyrelsen nemlig introduceret muligheden for, at forældre kan rette i deres børns årsopgørelser.

"I et samfund hvor digitaliseringen bliver større og større, så synes vi, at det er vigtigt at prioritere, at forældre har adgang til deres børn og unges årsopgørelser," siger fungerende fagdirektør i Skattestyrelsen til TV 2.

Forældre får mulighed for at se og rette i årsopgørelserne for deres børn og unge under 18 år. Tidligere havde forældre kun adgang til opgørelserne ved at logge ind på barnets NemKonto eller i en papirudgave af årsopgørelsen.

Ikke den eneste ændring

Udover ændringen for forældres mulighed i forhold til børnenes årsopgørelse er der dog også nogle andre ændringer, der kan være relevante for dig, selvom du ikke har børn under 18 år.

Det bliver nemlig muligt at rette sin årsopgørelse på engelsk, ligesom hjemmesiden også skulle være blevet mere brugervenligt. Det skal gøre det nemmere for borgere med synshandicap eller lignende at få styr på sine skattefinanser.

Endelig bliver det også nemmere at få adgang fra sin telefon eller tablet.

Kan blive åbnet tidligere

Det er efterhånden blevet en tradition, at Skattestyrelsen åbner for årsopgørelsen allerede fredagen inden den mandag, årsopgørelsen egentlig bliver åbnet.

Det er da heller ikke umuligt, at danskerne får mulighed for at bruge den kommende weekend på at sidde i digital kø.

Skattestyrelsen går nemlig i test af systemet nogen tid før selve åbningen, og hvis den test bliver afsluttet tidligere end planlagt, vil der blive åbnet for årsopgørelsen tidligere.

Men uanset, om det bliver d. 11. marts eller et par dage før, man kan få adgang, kan man godt regne med at skulle sætte noget tid af til at komme igennem.

Der er nemlig 4,8 millioner danskere, der gerne vil ind og tjekke og rette årsopgørelsen, og hvis tidligere erfaringer har noget at skulle have sagt i forhold til det, så vil det særligt være slemt de første timer og endda dage.

Mest Læste

Annonce