Pensionister får 1.000 kroner som del af sommerpakke

I løbet af natten blev flere partier enige om en corona-sommerpakke, der bl.a. indeholder en check på 1000 kroner til pensionister og andre på overførselsindkomster.

Den nye sommerpakke indeholder et skattefrit beløb til alle danskere på overførselsindkomst. Det betyder, at bl.a. pensionister kan se frem til 1.000 kroner ekstra på bankbogen.
 
Finansminister Nicolai Wammen vil gerne stimulere den danske økonomi og få gang i det private forbrug, og det skal den ekstra check være med til at sikre. 
 
"1000 kroner til personer på overførselsindkomst vil kunne mærkes, men ikke løse alt," siger finansministeren i en pressemeddelelse.
 
Der er nok ikke ret mange mennesker, der syntes at det er skrækkeligt at modtage 1.000 kroner skattefrit. 
 
Førtidspensionister, PTSD-ramte og flere andre grupper får samme check. 
 
Engangstilskuddet bliver udbetalt senest i oktober 2020 og bliver ikke modregnet i borgerens offentlige ydelser.
 
Udbetalingen koster den danske stat 1,8 milliarder kroner. 

 

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 01.07.20 Social
  Alle ansatte i plejesektoren skal testes for COVID-19

  For at overvåge smitten og beskytte de mest sårbare danskere mod COVID-19, skal ansatte på plejehjem og i hjemmeplejen fremover testes jævnligt – ud over de særlige testindsatser ved smitteudbrud. Det har KL, Danske Regioner og regeringen aftalt.

 • 01.07.20 Social
  Penge til minimumsnormeringer skal bruges på pædagoger og ikke ufaglærte

  En ny undersøgelse viser, at det er afgørende for forældre, at det er pædagoger, der bliver ansat, når normeringerne i daginstitutionerne skal løftes de kommende år.

 • 30.06.20 Social
  Husk børn og unges positive fællesskaber

  Under corona har børn og unge ikke kunnet deltaget i fritidsinteresser og været sammen, som de plejer. Hverdagen er nu mere normal, og flere aktiviteter er åbnet igen. SSP-samarbejdet i Norddjurs Kommune opfordrer til, at børn og unge ikke alene er sociale i det digitale univers, men også er aktive sammen og får fælles oplevelser - både i sommerferien og i det nye skoleår.

 • 26.06.20 Social
  Ikke-vestlig indvandring koster de offentlige finanser 33 milliarder kroner

  Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere indebærer i 2017 en nettoudgift for de offentlige finanser på 33 milliarder kroner, viser en ny analyse fra Finansministeriet. Året før var udgiften 37 milliarder.

 • 25.06.20 Social
  Pædagoger: Corona-normeringer har styrket børnenes trivsel

  Pædagogerne i landets vuggestuer og børnehaver har oplevet et markant løft i børnenes trivsel og udvikling under de første uger af genåbningen, hvor der var flere pædagoger til færre børn end normalt, viser ny stor undersøgelse. Minimumsnormeringer bør fremrykkes, mener BUPL.