Nyt psykiatri hospital i Vejle skal bygges af MT Højgaard og finansieres af pensionselskaber. Her er det fra psykiatrien i Esbjerg.

Pensionsselskaber bygger psykiatrisk hospital i Vejle

PensionDanmark, PKA og Sampension investerer 430 millioner i et nyt psykiatrisk hospital i Vejle.

PensionDanmark, PKA og Sampension skyder 430 millioner kroner i byggeriet af et nyt psykiatrisk hospital i Vejle. 

Mandag valgte Region Syddanmark konsortiet "Team OPP–Ny psykiatri Vejle" til at stå for projektet, der bliver det første offentligt-private hospitalsbyggeri i Danmark, skriver pensionsselskaberne i en fælles pressemeddelelse.

- Det er første gang, at et nyt hospital bygges som et OPP-projekt, så det er en historisk aftale, der i dag er indgået, siger administrerende direktør Peter Damgaard Jensen, PKA, i pressemeddelelsen.

- Der er et stort behov for nye fysiske rammer inden for psykiatrien, og vi er meget glade for at være med til at skabe dem – både for patienter og for de mange af PKA’s medlemmer, der er beskæftiget inden for dette område, tilføjer direktøren.

PKA administrerer pensionsopsparinger for blandt andet sygeplejersker, socialrådgivere og socialpædagoger.

De tre pensionsselskaber finansierer byggeriet af det 17.000 kvadratmeter store psykiatriske hospital, mens entreprenørkoncernen MT Højgaard skal stå for opførelse og driften i 25 år sammen med administrationsselskabet DEAS.

Investeringen skal komme pensionsselskabernes medlemmer til gode på den lange bane, lyder det samstemmende.

- Vi er rigtig glade for at få mulighed for at investere i dette banebrydende OPP-projekt, siger administrerende direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

- For investeringen vil give medlemmerne et godt og stabilt afkast i en lang årrække og samtidig sikre, at patienter og medarbejdere får fysiske rammer i en høj kvalitet, siger han.

Administrerende direktør Hasse Jørgensen fra Sampension fremhæver, at sådanne samarbejder mellem det offentlige og private kan være med til at skabe vækst og arbejdspladser i Danmark. 

Det nye psykiatriske hospital skal bygges sammen med Vejle Sygehus via en 200 meter lang tunnel. Det skal rumme en psykiatrisk skadestue, børne- og ungeafdeling og omkring 100 psykiatriske sengepladser.

Byggeriet starter til sommer, og hospitalet skal stå klar til brug inden udgangen af 2016.

PensionDanmark, PKA, Sampension, MT Højgaard og DEAS har sammen sat op mod fem milliarder kroner af til OPP-projekter i de kommende år. 

/ritzau/

Emneord: Psykiatri, Hospital, OPP, Vejle, Byggeri
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også