Person of the Year: Time Magazine hylder Angela Merkel for hendes mod

Den tyske forbundskansler bliver onsdag kåret som årets person af det amerikanske magasin Time.

For første gang i 29 år er det en kvinde, der ifølge det amerikanske nyhedsmagasin Time er årets mest markante person.

Og begrundelsen kan koges ned til ét ord: Mod.


Den 61-årige tyske forbundskansler, Angela Merkel, har ellers den seneste tid været i strid modvind på grund af sin håndtering af flygtningestrømmen.

Men det er netop hendes mod til at stå fast på trods af kritik, der får magasinet til at kåre hendes som "Person of The Year" med en artikel, der bærer overskriften "Kansleren af den frie verden".

Som begrundelse skriver magasinet blandt andet:

- Man kan være enig med hende eller ej, men hun tager ikke den lette vej. Ledere bliver kun testet, når mennesker ikke vil følge dem.

For mens mange tyskere har krævet asylstramninger, har Angela Merkel stået fast. 

- De mennesker, der har brug for beskyttelse, får denne beskyttelse, har hun udtalt.

Også den amerikanske præsident, Barack Obama, har udtrykt sin begejstring for Angela Merkel, skriver magasinet Time. 

- Hun har vist et særligt moralsk og praktisk lederskab i flygtningekrisen, hvor hun har hilst udsatte migranter velkommen på trods af de politiske omkostninger, har Obamas nationale sikkerhedsrådgiver Susan Rice sagt. 

- Præsidenten værdsætter hende som en god ven og en af hans nærmeste og mest betroede internationale partnere.

I alt var der indstillet 59 kandidater, blandt andre Facebook-stifter Mark Zuckerberg, den republikanske præsidentkandidat Donald Trump og lederen af Islamisk Stat, Abu Bakr al-Baghdadi.

Men det blev altså Merkel, der løb med titlen i år. 

En kvinde, der ikke vil lade sig styre af frygt, som Time gør opmærksom på i deres artikel.

- Frygt har aldrig været en god rådgiver, hverken i vores personlige liv eller i vores samfund, skriver magasinet med henvisning til, at Merkel tidligere på året har sagt til en midaldrende kvinde, der spurgte, hvad kansleren vil gøre for at forhindre "islamisering" med så mange muslimer i landet. 

- Kulturer og samfund formet af frygt vil aldrig få styr på fremtiden, svarede kansleren. 

Sidste år gik prisen til de mennesker, der kæmpede mod den dødelige virussygdom ebola, men også andre nuværende regeringsledere har modtaget prisen. 

USA's præsident, Barack Obama, blev således årets person i både 2012 og 2008, mens Ruslands præsident, Vladimir Putin, fik prisen i 2007.

Se alle Time Magazines forsider med Person of the Year gennem tiden

/ritzau/

Emneord: Angela Merkel, Time Magazine, Person of the Year
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.