Illustrationsbillede: Shutterstock
Illustrationsbillede: Shutterstock

31 bilister fanget på fartkamera: Derfor får de ingen bøde

Politi

28/02/2024 12:14

J. Bøgen

Der bliver arbejdet på løsninger.

En ny automatiseret fartkontrol på Storebæltsbroen, der blev indført lige før jul sidste år, har fanget 31 bilister i at køre for hurtigt i løbet af december 2023 og januar 2024.

Trods dette vil ingen af disse bilister modtage bøder for deres fartoverskridelser.

Det skriver TV 2.

Kan ikke identificeres

Årsagen er, at de automatiserede kameraers billeder er af så dårlig kvalitet, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, efter at have modtaget materialet gennem en aktindsigt, ikke har været i stand til at identificere nogle af førerne.

Klaus Hansen, sekretariatschef hos politiet, forklarer, at problemerne med identifikation skyldes både billedernes vinkel og kvalitet, hvilket gør det umuligt at fortsætte med en straffesag.

Dette til trods for at kameraerne, som er placeret tre steder på broen, teknisk set måler bilernes hastighed korrekt.

Har ændret placeringer

Sund & Bælt, der står for driften af Storebæltsbroen, har bekræftet, at Teknologisk Institut har verificeret udstyrets nøjagtighed, men anerkender problemerne med dokumentationen.

Som reaktion på politiets feedback har Sund & Bælt ændret placeringen af kameraerne og er i dialog med politiet for at adressere yderligere tekniske udfordringer.

Disse tiltag er en del af en større indsats, der blev initieret i 2019 af den daværende transportminister, Benny Engelbrecht (S), med målet om at bekæmpe vanvidskørsel på broen.

Mest Læste

Annonce