Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

33 vidner indkaldt: Dette kommer der til at ske i retssagen om drabet på Emilie Meng

Politi

26/04/2024 13:06

J. Bøgen

Sagen starter om mindre end en måned.

Retten i Næstved står over for en omfattende retssag, hvor et nævningeting skal bedømme anklagerne mod en 33-årig mand.

Han er tiltalt for drabet på Emilie Meng, et overfald på en 15-årig pige og for frihedsberøvelse af en 13-årig pige.

Det skriver Ekstra bladet

Skal afhøres i to dage

Der er afsat næsten to dage i retten til afhøring af den tiltalte mand, hvilket fremgår af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis beskrivelse af sagens program.

Retssagen indledes den 14. maj, hvor anklageren vil præsentere en nøje gennemgang af sagens fakta og beviser. Førstedagen inkluderer også, at den tiltalte skal vidne i retten og 'anklageren forelægger sagen', som det hedder. 

Retssagen er inddelt i  blokke, hvor den første blok fokuserer på den nyeste sag: Den sag om frihedsberøvelse af den 13-årige pige fra Kirkerup, som foregik i april sidste år. 

Pigens cykel og taske blev fundet i en vejkant, og efter en omfattende eftersøgning blev hun befriet 27 timer senere i et hus i Korsør-området, hvor den nu tiltalte boede. 

Han sidder varetægtsfængslet og er anklaget for frihedsberøvelse, voldtægt og forsøg på drab, men nægter nogle af anklagerne. Hvilke af dem han eventuelt erkender, vides ikke endnu. 

Den 13-årige pige vidner

Den 13-årige pige vidner i sagen. For at beskytte pigen, er hun blevet afhørt på video, som vil blive vist for nævningetinget, så hun ikke selv skal være tilstede i retslokalet. 

Derimod skal teenageren fra Sorø, som var 15 år da hun blev overfaldet i 2022, vidne i retten. Hun blev overfaldet under en gåtur ved sin efterskole, hvor overfaldsmanden greb fat i hende, Bandt hende med strips og angiveligt ville bortføre hende.

Retten har afsat en til halvanden dag til at behandle overfaldssagen.

Her starter Meng-sagen

I slutningen af maj tages der fat på den ældste og mest omdiskuterede sag – nemlig drabet på Emilie Meng fra 2016, hvor der er i alt er afsat fire-fem retsdage.

Den 19. juni vil anklager og forsvarer fremlægge deres afsluttende procedurer, og derefter går retten ind i den voterende fase, før domsafsigelse, som er planlagt til den 28. juni, hvor det afgøres, hvad den 33-årige mand skal erklæres skyldig i, og hvad han eventuelt skal frifindes for.

Sagen starter om tre uger, og der er indkaldt i alt 33 vidner. Den tiltalte nægter sig skyldig i de fleste af anklagepunkterne.

Mest Læste

Annonce