Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

50 anmeldelser om tyverier fra biler - ved 33 af dem var det samme blevet stjålet

Politi

21/02/2024 07:32

J. Bøgen

De 50 anmeldelser kom på bare et døgn - det svarer til mere end 2 anmeldelser i timen fordelt ud over hele døgnet.

I løbet af det seneste døgns tid har Østjyllands Politi modtaget flere end 50 forskellige anmeldelser om tyveri fra biler – heraf hele 33 anmeldelser om tyveri af sidespejle.

Særligt hårdt ramt har bilejere i Åbyhøj og Brabrand (den den vestlige del af Aarhus) været, ligesom det også var tilfældet i det forrige døgn, mens også flere bilejere i Tilst (ydre, nordvestlig del af Aarhus) er blevet udsat for tyveri.

Tyverierne er foregået både på p-pladser og i private indkørsler. Det skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten for d. 20. februar.

Mistænker organiserede udlændinge

Politiet mistænker, at der kan være tale om omrejsende udenlandske kriminelle, hvor gerningsmændene går målrettet efter lettilgængelige og letomsættelige varer, i dette tilfælde i form af sidespejle fra dyrere bilmærker.

Foruden tyveri af sidespejle har mange biler også fået knust ruderne og kabinen gennemrodet for eventuelle værdigenstande.

Ser du personer, der udviser mistænkelig adfærd omkring parkerede biler, så kan du kontakte politiet på tlf. 114. Hvis du observerer et igangværende tyveri, skal du ringe 112.

Ny guldgrube for kriminelle

Spørgsmålet er, hvad der får tyve til at gå målrettet efter bilernes spejlglas.

"Et sidespejl er på mange nyere biler ikke bare et sidespejl. I dag sidder der dyr, avanceret elektronik i selve spejlglasset. Derfor er spejlene blevet en dyr reservedel, der er nem at stjæle og derfor er i høj kurs blandt tyve," forklarede områdechef i FDMs tekniske rådgivning, Lone Otto, da FDM satte fokus på problemet i sidste uge.

Med det rette værktøj, f.eks. en sugekoppistol, er det ingen sag at løsne spejlglasset, og det tager kun få sekunder. Derfor er det ifølge Lone Otto så godt som umuligt at gardere sig mod tyveri.

Mest Læste

Annonce