Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

78-årig ringede til politiet om tyveri - da han tømte opvaskemaskinen, ringede han igen

Politi

14/11/2023 16:36

J. Bøgen

Heldigvis endte det hele godt!

Du står i supermarkedet. Du er faktisk helt fremme ved kassen, har lagt alle varerne op på båndet, og det er snart tid til at betale.

Men pludselig går et sug gennem dig. Du får koldsved, du mærker pulsen stige.

Din pung er væk. Den er blevet stjålet!

Nogenlunde sådan kan situationen for en 78-årig mand fra Skive-egnen i Jylland beskrives. For da han skulle betale ved kassen i Dagli'Brugsen, var hans pung nemlig ingen steder at finde, og derfor ringede han til politiet og anmeldte tyveriet.

Det var nemlig både 300 kroner, kreditkort og kørekort, der var blevet stjålet.

Men den følgende morgen ringede han til politiet igen. Ikke for at opdatere på tyveriet, heller ikke for at anmelde noget nyt. Manden havde tømt opvaskemaskinen.

Forvirret? Der er en ganske simpel grund

Ingen skade sket

For da den 78-årige mand havde tømt sin vaskemaskine, havde han nemlig fundet sin forsvundne pung. Historien melder ikke noget om, hvorvidt pungen havde gemt sig under opvaskemaskinen eller faktisk havde været en tur med bestik og tallerkener.

Han var da også noget brødebetynget, da han måtte ringe og forklare politiet, at der altså alligevel ikke var grund til alarm, fortæller politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive til TV Midt Vest.

Noget tyder dog på, at manden tog situationen tungere end politiet, for Niels Bach understreger, at der hverken er sure miner over, at anmeldelsen altså viste sig ikke at være en sag, og at man endelig ikke må holde sig fra at anmelde tyverier.

Han fortæller videre til mediet, at det da sker nogle gange, at folk for eksempel har forlagt smykker eller andre værdigenstande, hvorfor de ringer og afblæser tyverianmeldelsen.

"Det sker måske en enkelt gang i kvartalet," siger Niels Bach.

Mest Læste

Annonce