Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

DMI udsender varsel: Kan skabe farlige situationer

Politi

12/01/2024 05:01

J. Bøgen

Sigtbarheden kan flere steder være under 100 meter.

Hvis du skal ud at køre her til morgen, bør du køre afsted i god tid.

For det første, fordi der stadig kan være glat mange steder på vejene, men ikke mindst også, fordi der er risiko for, du stort set ikke kan se noget.

DMI har nemlig udsendt et varsel om risiko for både tåge og rimtåge i stort set hele Jylland og hele Fyn (se billedet nedenfor), og det betyder, at trafikken sandsynligvis kommer til at blive voldsomt udfordret.

Varslet gælder frem til kl. 12 fredag, hvor tågen skulle være lettet, men der er også risiko for tåge og rimtåge i løbet af aftener og nætter i weekenden.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Screenshot, dmi.dk

Hvad er rimtåge?

Når skyer befinder sig helt nede ved jorden, sænkes sigtbarheden markant. Det kan være potentielt farligt at møde en tågebanke, hvis man kører bil eller vandrer i naturen, da ens orienteringsmuligheder forringes markant. 

Tåge og dis er skyer, der berører jordoverfladen. Hvis sigtbarheden er mindre end 1.000 meter kaldes det tåge, ellers taler man om dis.

Når det er tæt tåge, er sigtbarheden under 100 meter.

Hvis tågens temperatur er under frysepunktet, afsætter tågen rim og kaldes rimtåge. Det betyder, at vanddråberne i tågen kan fryse til is, hvis de kommer i kontakt med for eksempel træer og buske.

Mest Læste

Annonce