Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Hvor gemmer du ekstranøglen? 7 steder, du skal holde dig fra

Politi

13/12/2023 15:18

J. Bøgen

Måske du lige skal ud og hente ekstranøglen, når du har læst denne artikel ...

Du parkerer bilen. Det regner, du er træt, det har været en hård dag på arbejdet, og du vil bare ind og smide fødderne op med et afsnit af en tv-serie.

Du roder i lommen efter nøglen, imens du går mod hoveddøren. Skridtene bliver langsommere, da du begynder at undersøge den anden lomme. Til sidst går du helt i stå og mærker hjertet synke helt ned i maven:

Du har mistet din husnøgle.

Uheldet kan jo være ude, og i stedet for at måtte punge ud for at få en låsesmed til at komme forbi for at åbne døren, er der mange, der vælger at have en reservenøgle liggende gemt.

Det kan hjælpe dig i situationer som ovenstående, og det kan jo også gøre det muligt for mennesker for eksempel at komme ind og lufte din hund, hvis du er på weekendtur.

Men der er en risiko ved at gemme sin nøgle udendørs på den måde - og nogle gemmesteder har en markant større risiko end andre.

Drop "det gode sted"

Tine R. Sode er fagekspert indenfor forsikring og indbrudssikring ved Videnscentret Bolius, og hun bekræfter, at rigtig mange danskere laver nummeret med at gemme en ekstra nøgle.

Men hvis man vælger at tage risikoen, så er der alligevel nogle steder, man skal holde sig fra at lægge ekstranøglen.

"Det skal ikke være de steder, hvor folk tænker – 'det vil være et godt sted at gemme nøglen.. Og det skal ikke være de steder, der er nemme at forklare for eksempelvis gæsten eller håndværkeren," siger hun til TV Midtvest.

Helt konkret anbefaler eksperten, at du holder dig fra at gemme ekstranøglen på et af følgende steder:

  • Under måtten

  • Tæt på hoveddøren

  • Ved skraldespanden

  • I carporten eller garagen

  • Ved alle andre indgangsdøre

  • Under en krukke

  • I det udvendige skab, hvor elmåleren sidder

Gem den her i stedet

Hvis du nu allerede har været ude for at hente ekstranøglen, fordi den lå et af de syv steder, er spørgsmålet jo så, hvor du i stedet skal gemme den.

Tine R. Sode opfordrer til, at man skifter gemmested jævnligt, og at man er kreativ.

Hvis man har en have kan det for eksempel være en god idé at putte nøglen i en plastikpose og grave den ned på et aftalt sted.

Derudover er det også oplagt at spørge dine naboer, om de vil opbevare din ekstranøgle - eller om du må gemme nøglen et sted på deres grund.

Mest Læste

Annonce