Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kan ruinere dig for livet: Mange ved ikke, at denne forbrydelse kan give todelt straf

Politi

14/12/2023 08:59

J. Bøgen

Et fængselsophold er langt fra eneste konsekvens. Det kommer bag på en del gerningspersoner.

Julefrokoster, alkohol og mange mennesker i byen ender desværre af og til  i anmeldelser om vold.

Anmeldelser, der kan ende i en retssag med en dom og et fængselsophold.

Men i modsætning til de flestes opfattelse, så kan en gerningsperson ofte ikke lægge sagen bag sig, når dommen er udstået. Et overfald kan få store økonomiske konsekvenser for den dømte resten af livet.

Det skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Trecifret millionbeløb

Mange gerningsmænd får efterfølgende store erstatningskrav fra staten, som skal betales. En gæld der kan følge dem resten af livet.

Regningen dækker den erstatning, som voldsofret har fået udbetalt. Penge som staten har lagt ud, men som gerningspersonen skal betale tilbage til staten.

Opkrævningen bliver sendt til de dømte voldspersoner fra Civilstyrelsen. Indtil videre har Civilstyrelsen i år udbetalt lige over 225 millioner kroner i erstatning til ofre, og de penge vil Civilstyrelsen som udgangspunkt kræve betalt af de forskellige gerningspersoner.

For den enkelte løber regningen for ofrets svie og smerte, varige mén og tabt arbejdsfortjeneste ikke sjældent op i et krav om tilbagebetaling af flere hundrede tusinde kroner og i nogle tilfælde millioner.

Civilstyrelsen har flere eksempler på, at selv en meget kort fængselsstraf kan medføre store erstatningskrav.

Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrer til at tage fornuften med i byen, undgå vold og de efterfølgende alvorlige følger det kan få for både ofre og gerningspersoner.

Mest Læste

Annonce