Arkivbillede: Presse-fotos.dk
Arkivbillede: Presse-fotos.dk

Motorvej spærret: Vindmølletransport væltet

Politi

12/02/2024 07:23

J. Bøgen

Den vejer 600 tons!

På Storebæltsbroen kan det blæse så meget, at det bliver forbudt for forskellige typer køretøjer at være på broen.

Det starter ved køretøjer med anhængere med en samlet vægt på under 750 kg. Dernæst går det op til køretøjer med anhænger med en samlet vægt på under 2500 kg.

Forestil dig så, hvor ekstraordinært meget, det skal blæse, før køretøjer med anhænger med en samlet vægt på under 600 tons (altså 600.000 kg) ikke får lov at bevæge sig ud på broen.

Vindmøllevinger er i den vægtklasse, og mandag morgen giver en transport af netop sådan en vinge gevaldige problemer på E20 Esbjerg Motorvejen.

Transporten er nemlig væltet - og det betyder, at motorvejen simpelthen er spærret.

Det skriver Vejdirektoratet på trafikinfo.dk.

Genåbnet "i løbet af morgenen"

Det er ikke vindforholdene, der har ført til den væltede vindmølletransport, men ikke desto mindre ligger den altså nu og spærrer ved tilkørsel 73 Korskro.

Det oplyser Michael Karsen, som er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi til Ritzau.

"Den er væltet og ligger endnu i vejen og spærrer. Den kommer nok til at ligge der nogle timer endnu, og det vil uundgåeligt give nogle trafikale problemer i morgentrafikken," siger han. 

I et opslag på det sociale medie X gør Vejdirektoratet Trafikinfo også opmærksom på hændelsen. Her står der desuden, at vejen bliver genåbnet "i løbet af morgenen".

Årsagen til, hvorfor transporten er væltet, er stadig uklar, men med en kampvægt på 600 tons er det ikke ligefrem en nem opgave at få den væk, så trafikken igen kan flyde.

Desuden tilføjer Michael Karlsen, at der højst sandsynligt er kommet skader på køretøjet i forbindelse med havariet, ligesom man også vil undersøge vejen for, om der er kommet skader som følge af uheldet.

Mest Læste

Annonce