Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nyt tyveritrick: Sådan forsøger kriminelle at stæje din bil med en pengeseddel

Politi

07/04/2024 11:29

J. Bøgen

Kreativiteten kender åbenbart ingen grænser.

Tyvene finder hele tiden på nye metoder til at stjæle fra uskyldige borgere.

Mens samfundet udvikler nye sikkerhedssystemer og forsvarsstrategier, finder kriminelle konstant på nye metoder til at omgå disse foranstaltninger.

Netop derfor kaster mediet HLN nu lys over én af de nyeste og mest bemærkelsesværdige metoder, som kriminelle bruger til at stjæle biler.

Fald ikke i fælden

I kølvandet på, at priserne på stort set alt er steget voldsomt, vender et hav af borgere enhver krone, de får mellem hænderne; og det udnytter tyvene.

Tyvenes nye metode indebærer nemlig en pengeseddel, som skal lokke uskyldige ofre ud af deres biler.

Det foregår således: Kriminelle placerer en pengeseddel (som ofte er falsk, men det kan ikke ses med det blotte øje, red.) i vinduesviskeren på en parkeret bil.

De håber på, at ejeren af bilen opdager sedlen, når vedkommende sætter sig bag rattet.

Hvis det uskyldige offer lader nøglen sidde i tændingen, når vedkommende træder ud for at gribe fat i pengesedlen, kan tyven sætte sig ind i bilen og suse afsted.

Her advares der mod metoden

Politiet i det franske departement Haute-Garonne advarer på sociale medier om tyvenes nye pengeseddels-metode, hvor de oftest bruger en 50 euro-seddel.

I første omgang dukkede fænomenet op i nogle få regioner, men nu bruges metoden i en stor del af landet.

Om metoden er kommet til Danmark endnu vides ikke, men hvis du en dag ser en 500-kroneseddel - eller en anden pengeseddel - i forruden på din bil, bør du nok tænke dig om en ekstra gang, før du henter den.

Mest Læste

Annonce