Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Politiet giver status: Ser på uopklarede sager i forbindelse med Filippa-sagen

Politi

18/04/2023 11:57

Jens Asbjørn Bøgen

Politiinspektøren kommer desuden med en løftet pegefinger til offentligheden.

Søndag eftermiddag kort før klokken 15 kulminerede politiets intensive eftersøgning af en 13-årig pige, der havde været forsvundet i over et døgn, i, at hun blev fundet i live.

En 32-årig mand, blev samtidig anholdt og sigtet for bl.a. bortførelse. Han blev i går fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet frem til 11. maj.

Dermed er politiets arbejde nu gået ind i efterforskningsfasen. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters politi i en statusopdatering på sagen.

Ser på uopklarede sager

"Det har været en sag med ualmindelig stor bevågenhed, og vi vil gerne takke mange gange for den meget store hjælp, vi har fået fra borgerne," siger poltiinspektør Kim Kliver.

Det var også politiinspektøren, der på pressemødet kunne overbringe nyheden om, at Filippa var blevet fundet i live og var ved bevidsthed.

"Vi har nu brug for arbejdsro til at foretage de næste efterforskningsmæssige skridt, hvor vi bl.a. skal kortlægge den 32-åriges færden, og helt naturligt se på, om der kan trækkes tråde til andre uopklarede sager. Derfor har vi for nu ikke flere kommentarer til sagen, forklarer Kim Kliver.

Flere har allerede spekuleret i, om der kan være en forbindelse mellem den verserende sag og den uopklarede sag om Emilie Meng, der blev fundet dræbt i december 2016. Overvejelserne går blandt andet på, at der er nogle geografiske sammenfald mellem de to sager.

Løftet pegefinger til offentligheden

I forbindelse med grundlovsforhøret mandag blev der nedlagt navneforbud i sagen.

I den forbindelse opfordrer politiet til, at man bruger sin sunde fornuft og ikke deler oplysninger, der er i strid med navneforbuddet.

"Nu skal vi have lov at arbejde med sagen, og af hensyn til efterforskningen kan vi ikke dele oplysningerne herfra med offentligheden," slutter Kim Kliver.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi beder således om arbejdsro og har for nuværende ikke yderligere oplysninger eller kommentarer til sagen. Så snart der er information, som er relevant for offentligheden, vil politikredsen selvfølgelig melde det ud.

Mest Læste

Annonce