Chris Bjerknæs (DF) sender en stor tak til Københavns Politi. Foto: Screendump, Facebook
Chris Bjerknæs (DF) sender en stor tak til Københavns Politi. Foto: Screendump, Facebook

Politiker jagtet gennem København

Politi

21/07/2022 08:10

J. Bøgen

Det blev en alt andet end rolig onsdag for politikeren Chris Bjerknæs.

Tirsdag blev politikeren Chris Bjerknæs (DF) udsat for en noget ubehagelig oplevelse.

Efter at have hentet sin kampagnebil, var der nemlig en anden bil, der opførte sig mistænkeligt. Og det blev for alvor mærkeligt, da den fremmede bil kørte ind foran Bjerknæs' bil og klodsede bremserne i.

Ud af den anden bil sprang to personer, der begynder at gå mod DF-bilen, men Bjerknæs gasser op og slipper fra dem - troede han.

Med politiet i røret endte den fremmede bil nemlig med at forfølge Chris Bjerknæs igennem syv lyskryds, og forsøger flere gange at hoppe ud af bilen og nå hent til DF-bilen.

Sender stor tak til Københavns Politi

Bjerknæs skriver i opslaget, at han naturligvis var rystet umiddelbart efter oplevelsen, men at han har det fint nu. Han har endda overskud til at komme med en joke om, at han nok ikke helt overholdt trafikreglerne for orientering bagud og til siderne undervejs i jagten.

Men mest af alt sender han en stor tak til Københavns Politi for den professionelle og rolige hjælp, han fik i telefonen. Operatøren fik nemlig Berknæs guidet i retning af Bellahøj Station, og der ville den forfølgende bil trods alt ikke fortsætte sin jagt

Se hele teksten fra facebook-opslaget længere nede.

Her er teksten fra facebookopslaget

Stor tak til Københavns Politi!

For i dag var ikke en normal dag på jobbet. Det blev faktisk lidt dramatisk ...

Jeg kommer nemlig tøffende i vores kampagnebil i Herlev - og mens jeg lige så fredeligt triller afsted, trækker en sølvgrå Passat ind mod mig. Jeg tænker først, at de nok sidder og roder med radioen, så jeg trækker i samme retning, så vi ikke rammer hinanden.

Et par hundrede meter længere fremme sker det igen.

Men da jeg denne gang trækker med, sætter bilen i acceleration og kører ind foran mig i fuld fart for derefter at blokere bremserne.

DF-bilen har heldigvis gode bremser, så jeg bremser også op. Ud af den sølvgrå Passat springer to arabisk udseende mænd i joggingtøj og sorte t-shirts med retning direkte mod mig i DF-bilen.

Jeg aner faktisk ikke, hvad der løber gennem mit hoved lige dér - men i et rent adrenalinkick lykkes det mig at få bilen drejet resolut til venstre og ud i det andet spor, så jeg fortsætter forbi dem.

Men de to sortskæggede mænd giver ikke op. De fortsætter jagten efter mig i Passaten. Ved de næste to lyskryds forsøger de at hoppe ud af bilen igen. Jeg holder bilen i gang, så den på intet tidspunkt står stille.

Undervejs lykkes det mig at få fat i Københavns Politi, der er rolige og yderst profesionelle. I telefonen guider de mig sikkert hen mod Bellahøj Station.

Så langt følger Passaten heldigvis ikke med.

Lige bagefter var jeg rystet. Men alt er godt nu. Jeg kørte fuldstændig på ren adrenalin, og i bagklogskabens klare lys er jeg ikke sikker på, at jeg fik orienteret mig korrekt bagud og til siderne i min jagt på at komme væk fra mine forfølgere i Passaten.

Det kunne derfor været endt gruelig galt, og nu er jeg bare taknemmelig for, at det ikke gik værre. Jeg skal nok lade være med at kloge mig på, hvorfor det lige var mig i Dansk Folkepartis kampagnebil, de to mænd var ude efter.

Sagen er jo, at ingen - som i overhovedet ingen! - burde være bange for at køre rundt i en ellers fredelig københavnsk forstad.

Uanset hvad fortjener Københavns Politi en kæmpe stor tak! De var der, da jeg havde brug for dem!

Mest Læste

Annonce