Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sjælden tiltale: Forsøgte at bestikke sig til coronapas uden vaccine

Politi

17/04/2024 08:06

J. Bøgen

Det kan ende med fængselsstraf til manden.

I dag tages der hul på en noget besynderlig sag i Københavns Byret.

Ifølge anklageskriftet blev en 40-årig mand nemlig indkaldt til at blive vaccineret mod coronavirus tilbage i juli 2021, men da det blev hans tur til at få stikket i Øksnehallen på Vesterbro i København, havde han ikke i sinde at smøge ærmet op og få stikket.

I stedet spurgte han, ifølge tiltalen, vaccinatøren, om vedkommende ikke ville registrere ham som vaccineret i systemet uden at sprøjte vaccinen i armen på manden.

For at overtale vaccinatøren tilbød manden først 500 kroner, og siden blev det beløb til 1000 kroner.

Resultat: Manden er nu tiltalt for at have brudt straffelovens paragraf 122 om bestikkelse.

Det skriver DR.

Ses sjældent herhjemme

Hvis man ser Hollywood-film, eller for den sags skyld følger med i udenlandsk politik og kriminalstof, kan man godt få et indtryk af, at bestikkelse er mere reglen end undtagelsen, i hvert fald på de politiske gange.

Men i Danmark er bestikkelsessager faktisk relativt sjældne.

Vi har dog senest været vidner til, at en tidligere afdelingschef i Rigspolitiet blev dømt for bestikkelse, ligesom også en projektleder i forsvaret er blevet dømt for det. Sidstnævnte fik faktisk tre års fængsel, hvoraf de 2½ blev gjort betinget.

Selvom begge sager var af en helt anden karakter end sagen, der skal behandles i Københavns Byret onsdag, kan det stadig ende med fængselsstraf til den 40-årige mand.

Nægter sig skyldig

Ifølge mandens forsvarer nægter den 40-årige sig skyldig, og han får også mulighed for at forklare sin version af begivenhederne i retten.

De nærmere omstændigheder omkring sagen kendes ikke, ligesom det heller ikke er oplyst, hvordan sagen overhovedet blev opdaget til at starte med.

Københavns Byret har afsat to timer til sagen, så det er forventningen, at der afsiges dom onsdag eftermiddag.

Mest Læste

Annonce