Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

YouSee med advarsel til kunderne: Bør ikke ignoreres

Politi

23/02/2024 10:22

J. Bøgen

Det kan hurtigt ende med at give dig en masse problemer.

Det er ikke gået nogens næse forbi, at svindel på internettet er vokset eksponentielt med den digitale tidsalder, da internet og ny teknologi giver svindlere nye metoder til at udføre deres bedragerier.

Online platforme, sociale medier og e-mail er blevet frugtbar jord for svindel, hvilket gør det lettere at nå ud til ofre anonymt og i stor skala.

Den udvikling kræver øget opmærksomhed og foranstaltninger for at beskytte forbrugerne.

Og nu er det igen blevet tid til at spidse ører.

Udgiver sig for at være YouSee

På den populære app 'Mit digitale selvforsvar' er der nemlig nu blevet udsendt en advarsel på YouSee, som netop omhandler, at svindlere har sendt en falsk mail i omløb.

YouSee skriver følgende i advarslen:

"Vi oplever desværre endnu en falsk mail i omløb som udgiver sig for af være fra YouSee. Hvis du modtager denne mail som ses på billedet, så anbefaler vi at du sletter den, da den ikke er fra os."

Når man modtager en sådan mail, skal man altså blot slette den for ikke at risikere noget overhovedet.

For at beskytte dig mod potentielle svindelmails, kan du følge disse tre gode råd:

  • Vær skeptisk over for ukendte afsendere

    Undgå at åbne e-mails eller vedhæftede filer fra personer eller organisationer, du ikke kender. Svindlere bruger ofte lokkende overskrifter eller udgiver sig for at være fra troværdige virksomheder for at få dig til at åbne skadelige vedhæftede filer eller links.

  • Kontroller afsenderens e-mailadresse

    Selv hvis e-mailen ser ud til at komme fra en velkendt organisation, er det vigtigt at tjekke afsenderens e-mailadresse for at sikre, at den matcher organisationens faktiske domænenavn. Svindlere kan forsøge at efterligne legitime adresser med små ændringer, der er lette at overse.

  • Undgå at dele personlige oplysninger

    Vær meget forsigtig med aldrig at udlevere personlige eller finansielle oplysninger via e-mail. Ingen troværdig organisation vil bede om følsomme oplysninger på denne måde. Hvis du er i tvivl, kontakt organisationen direkte gennem officielle kanaler for at bekræfte anmodningens ægthed.

Mest Læste

Annonce