Politiet aner ingenting: Afviste asylansøgere forsvinder i tusindvis

Rigspolitiet aner ikke hvor flere tusinde udlændinge, der har fået afslag på asyl i Danmark, befinder sig. Socialdemokratiet kalder det ”meget bekymrende” og kræver redegørelse.

2.835 afviste asylansøgere er efterlyst af Rigspolitiet. Det kan Radio24syv fortælle efter at have fået nye tal fra Rigspolitiet. Tallet dækker alene de sidste tre år. Før da er data slettet. 

Det har ikke været muligt at få en forklaring fra Rigspolitiet på, hvor de efterlyste afviste asylansøgere befinder sig, eller hvad Rigspolitiet gør for at finde dem.

Trine Bramsen, retsordfører i Socialdemokratiet, siger, at det er muligt, at de efterlyste personer er rejst hjem, men hun kalder alligevel de nye tal for ”meget bekymrende”.


”Det kan lige så vel være, at de arbejder illegalt i Danmark og underminerer det danske arbejdsmarked, eller at de i værste fald er potentielle terrorister,” siger Trine Bramsen til Radio24syv og hentyder til, at en afvist asylansøger i april 2017 dræbte fem personer i Stockholm, efter han skulle have forladt Sverige.

Trine Bramsen efterlyser, at Politiet yder en større indsats for at sikre, at de efterlyste personer ikke opholder sig i Danmark.

”Man skal ikke bilde mig ind, at man ikke kan finde de her mennesker på Facebook eller spørge myndighederne i andre lande for at høre, om de er rejst ind der,” siger Trine Bramsen til Radio24syv.

Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet, forstår godt ønsket om, at afviste asylansøgere forlader landet, men han mener, at politikerne skal overveje konsekvenserne af at pålægge politiet flere opgaver.

”Vi har jo ikke 100 politifolk, der har siddet og ventet på, at der kom denne opgave, så hvis man vil trumfe igennem, at vi skal løse den her opgave, så må man også sige, hvad man så ikke skal løse,” siger han til Radio24syv.

Rigspolitiet har også efterlyst 2.729 personer, der har søgt asyl, men som ikke har fået endelig afgørelse fra udlændingemyndighederne.

Trine Bramsen vil nu bede udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) om en redegørelse.

De seneste tal på området er fra april 2017. Her havde Rigspolitiet efterlyst 1960 afviste asylansøgere. Siden da har Justitsministeriet forlænget perioden, hvor en afvist asylansøger kan være efterlyst, fra 18 måneder til 36 måneder.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Emneord: Rigspolitiet, Asylområdet, Asylansøgere, Trine Bramsen
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også