Foto: Kefr4000, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons
Foto: Kefr4000, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Ændring i regeringen - ny midlertidig minister på plads

Politik

09/03/2023

Jens Asbjørn Bøgen

En anden minister har bedt om at blive aflastet, fordi han var ansvarlig for to ministerier.

Selvom SVM-regeringen ikke engang har fejret tre måneders jubilæum endnu, har der allerede været flere ændringer på ministerposterne - og nu kommer der en ny.

I forbindelse med Jakob Ellemann-Jensens sygemelding fra Folketinget og posten som forsvarsminister, har det nemlig været Troels Lund Poulsen, der har taget over i Venstre-formandens fravær.

Han har imidlertid også skullet agere økonomiminister, og det har simpelthen været for meget for en mand at skulle være ansvarlig for to så vigtige ministerier.

Derfor har han bedt om at blive aflastet, og hans bønner er blevet hørt: Venstres Stephanie Lose bliver ny midlertidig økonomiminister under Jakob Ellemann-Jensens sygeorlov, og Troels Lund Poulsen fortsætter med at tage sig af forsvarsministeriet i mellemtiden.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse, og det bliver bekræftet af Jakob Ellemann-Jensen på dennes facebookprofil.

Siden Jakob Ellemann-Jensens sygemelding i begyndelsen af februar har Stephanie Lose været Venstres organisatoriske formand. Hun har indtil nu også været regionsrådsformand i Region Syd, men den post tager hun nu orlov fra.

Uvist tidshorisont

Facebook skriver den sygemeldte Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen, at det er Troels Lund Poulsen selv, der har bedt om at blive aflastet.

"I den seneste måned har Troels Lund arbejdet både som forsvarsminister og økonomiminister, og samtidig har han løftet opgaverne i regeringsledelsen. Det er meget arbejde, og han vurderer nu, at han har brug for at dedikere mere af sin tid i Forsvarsministeriet og i regeringsledelsen, og at han derfor ikke kan fortsætte med at stå i spidsen for begge ministerier. Det er jeg enig med ham i," lyder det i opslaget.

Stephanie Lose præsenteres som ny minister på Amalienborg torsdag klokken 11.

Foruden udnævnelsen som minister indtræder hun i regeringens øverste organ, udvalget for regeringsledelse, samt koordinationsudvalget og økonomiudvalget.

I en mail til pressen med informationer om ændringerne skriver Venstres partisekretær, Christian Hüttemeier, at det er uklart, hvor længe Stephanie Lose skal agere minister. Det kommer til at afhænge af, hvornår Jakob Ellemann-Jensen er tilbage på Christiansborg efter sin sygeorlov.

I samme mail slår Hüttemeier dog fast, at der ikke er tvivl om, hvorvidt Venstres formand vender tilbage til regeringen - det er kun tidshorisonten, der er tvivl om.

Selv skriver Jakob Ellemann-Jensen i sit facebookopslag:

"Det går fremad med mit helbred. Jeg er i gode hænder, og jeg glæder mig til igen at have en dagligdag på Christiansborg og i Forsvarsministeriet. Men jeg er også opmærksom på, at jeg skal være klar, inden jeg kaster mig over arbejdet igen. For jeg ved godt, at man ikke kan være hverken minister eller partiformand på halv kraft."

Mest Læste

Annonce