Barbara Bertelsens vilde forbrugsfest: Middag til 2000 kroner per kuvert

Politik

10/07/2022 14:24

Redaktionen

Der skulle et langvarigt juridisk tovtrækkeri med blandt andet Justitsministeriet til, før bilagene fra en festlig dag med Folketingspolitikere blev udleveret.

En absolut hovedregel indenfor det offentlige er, at offentligheden kan kræve at få udleveret oplysninger om, hvordan embedsmænd og politikere bruger skatteydernes penge.

Men som bekendt ingen regel uden undtagelser, hvilket eksempelvis gør sig gældende i forhold til Folketinget. Det skyldes at politikerne har besluttet, at lige præcis deres brug af penge på eksempelvis middage og rejser ikke er noget, som skal udleveres til andre end dem selv.

Men nu har Journalista.dk fundet en måde at komme uden om begrænsningerne på. Det ved at gå til de ministerier, hvis embedsmænd har afholdt udgifter for eller sammen med Folketinget.

Det drejer sig eksempelvis om en middag, som Folketingets Retsudvalg tilbage i 2017 afholdt sammen med Justitsministeriet – anført af sin daværende departementschef Barbara Bertelsen, der efterfølgende har trukket store overskrifter i forbindelse med minkskandalen.

Men det var langt fra bilag, som Justitsministeriet havde travlt med at fremsende. Således gik der mange måneder fra gravermediet begærede bilagene udleveret, til at det faktisk skete.

Det var der måske en god grund til, for skatteyderne fik i dén grad lov til at samle en stor regning op for den festlige sammenkomst. Det skyldtes at regningen stod i lige over 20.000 kroner, hvilket medførte en gennemsnitlig kuvertpris på omkring 2.000 kroner for hver af deltagerne.

Men så var der blandt andet også luft i budgettet til, at Barbara Bertelsen og andre højt placerede embedsmænd sammen med politikere som daværende justitsminister Søren Pape og Dansk Folkepartis Peter Skaarup, fik en særdeles god beværtning på den klassiske Tivoli-restaurant Grøften.

Mest Læste

Annonce