Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock

Blev minister for 2 uger siden: Nu trækker hun sig

Politik

07/12/2023 08:51

J. Bøgen

Helbredet kommer i første række.

Der blev sprængt en politisk bombe, da iværksætteren Mia Wagner blev udpeget som ny minister for digitalisering og ligestilling for to uger siden.

En endnu større bombe ramte så forsiderne i sidste uge, hvor Mia Wagner kunne fortælle, at hun var blevet indlagt efter at være faldet om i sit hjem. Hun har siden været sygemeldt.

Og her til morgen landede så den tredje store bombe på bare to uger i dansk politi: Mia Wagner trækker sig nemlig som minister.

Det skriver flere medier, og det bliver bekræftet i en pressemeddelelse fra Statsministeriet.

Helbredsmæssige årsager

I pressemeddelelsen står der, at årsagen til Mia Wagners farvel til regeringen er netop helbredsmæssige årsager. Det bliver ikke umiddelbart uddybet, hvad det er, den nu tidligere minister døjer med.

Tidligere har hun dog fortalt på de sociale medier, at hun for fem år siden fik indopereret en pacemaker, fordi man havde fundet ud af, hun havde hjerteproblemer.

Der vil ikke blive gennemført en afskedsaudiens for den afgående minister, simpelthen på grund af Wagners helbredsmæssige situation.

Det bliver Marie Bjerre, som Mia Wagner overtog ministerposterne fra, der gør comeback i regeringen, når hun senere i dag bliver udpeget som ny digitaliseringsminister og minister for ligestilling.

Helbredet kommer først

Under et doorstep her til morgen fortæller Venstres formand Troels Lund Poulsen, at helbredet kommer før politik.

Samme melding lyder fra Marie Bjerre, der fortæller, at hun brænder enormt meget for området, og at hun glæder sig til at kunne tage fat igen.

"Men det sker på en trist baggrund, jeg havde glædet mig til at se Mia Wagner på området, for hun er en stærk stemme på ligestilling," lyder det videre fra den nye minister.

Mest Læste

Annonce