Mange spekulerer over Mette Frederiksens fremtid som statsminister. Foto: Shutterstock
Mange spekulerer over Mette Frederiksens fremtid som statsminister. Foto: Shutterstock

Bliver Mette Frederiksen væltet, eller bliver hun på posten? Professor er ikke i tvivl

Politik

30/06/2022 22:30

J. Bøgen

Minkkommissionens beretning havde masser af kritik mod mange forskellige aktører, men spørgsmålet er, hvad det ender med for statsministeren.

Kan Mette Frederiksen (S) blive siddende som statsminister, eller bliver hun væltet efter Minkkommissionens kritik?

Det er det spørgsmål, stort set alle i dansk politik stiller sig selv, efter Minkkommissionens beretning torsdag rettede voldsom kritik mod Danmarks statsminister.

Kommissionen nåede blandt andet frem til, at Mette Frederiksens udtalelser på det famøse pressemøde d. 4. november 2020 var "objektivt groft vildledende".

Men kommissionen tilføjer, at Mette Frederiksen "subjektivt ikke havde viden herom eller hensigt hertil".

Oversat til normal tale: Frederiksen anede ikke, at hun gav en ulovlig ordre, da hun beordrede alle mink i Danmark aflivet

Professor ikke i tvivl

Der er hård kritik af statsminister Mette Frederiksen i rapporten fra Minkkommissionen. Men det er ikke en kritik, der kan vælte hende.

Sådan lyder det fra Sten Bønsing, der er professor i forvaltningsret ved Aalborg Universitet.

"Det var uden tvivl faktuelt forkert. Men spørgsmålet er, om statsministeren var klar over det. Det er der ikke noget, der tyder på, og så kan man ikke drage hende retligt til ansvar, siger han til DR.

Men der vil med stor sandsynlighed komme til at rulle hoveder efter den sønderlemmende kritik fra kommissionen. Men det er ikke politikerne, der står først i skudlinjen:

"Der er lagt op til et blodbad uden lige. Jeg har aldrig hørt en rapport, hvor man anbefaler at rejse sager mod SÅ mange departementschefer og andre topembedsmænd," siger professoren.

Mest Læste

Annonce