Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Der kan ikke spares i det offentlige: Skillevægge lejet for 31.508 kroner til Dan Jørgensen-møder

Politik

05/5/22 11:42

Redaktionen

Det var tilsyneladende ikke tilstrækkeligt for Klimaministeriet at gå ned i det nærmeste boligmarked, da en stor delegation ledet af Dan Jørgensen, sidste år deltog i en international konference.

Skillevægge lyder måske ikke som noget, der medfører den store udgift, når ethvert byggecenter med respekt for sig selv, har et større udvalg liggende på lager. Eksempelvis IKEA, som tilbyder en række forskellige typer af skillevægge, der typisk kan købes for mellem 600 kroner og 800 kroner stykket.

Men som Bjørknæs.dk nu kan afsløre, var det langt fra dén løsning, som Klimaministeriet gjorde brug af, da det skulle udsmykke et kontor, der var lejet i oktober og november sidste år. Det i forbindelse med, at klimaminister Dan Jørgensen sammen med en større delegation af medrejsende embedsmænd, tog til Glasgow for at deltage i en klimakonference.

I stedet for at besøge et byggemarked, fremgår det af aktindsigter opnået af Bjørknæs.dk, at Klimaministeriet i de omkring 14 dage konferencen varede, valgte at leje kontorinventar som skillevægge. Hver af dem stod skatteyderne i 294 pund, hvilket gjorde at den samlede regning alene for dette ellers simple kontorinventar endte på 3.528 euro – svarende til 31.508 kroner.

Gravermediet har spurgt Klimaministeriet, om det mener at lejen af så dyre skillevæggene, var en fornuftig måde at bruge skatteydernes penge på – men ministeriets presseafdeling er ikke vendt tilbage på henvendelserne.

Annonce