Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

DR flår danskerne endnu engang: Forgylder ny direktør med gigantløn

Politik

04/5/22 11:54

Redaktionen

Økonomien burde ellers være stram i Danmarks Radio, som netop er kommet ud med et kæmpe underskud.

To af de klassiske temaer, når talen falder på Danmarks Radio, er de høje lønninger, som toppen af dets statslige medie modtager - og de mange genudsendelser. Derfor sættes der ofte lighedstegn mellem lønniveauet og genudsendelserne, fordi der ikke er luft i budgettet til nyproduktioner.

En diskussion der har fået ny næring, efter Journalista.dk har offentliggjort, at Danmarks Radio igen har ansat en direktør i en lønramme, kun de færreste lønmodtagere kan drømme om.

Det drejer sig om Karsten Dyhrberg Nielsen, der netop er blevet ansat som direktør for det nyoprettede område Bruger, Marked og Publicering.

Aktindsigter opnået af gravermediet viser, at Karsten Dyhrberg Nielsen årligt kommer til at tjene 1.904.917 kroner, når der sker medtagelse af de pensionsindbetalinger, han modtager fra sin arbejdsgiver.

Honoraret kommer på trods af, at Danmarks Radios ledelse tidligere har lovet Christiansborg tilbageholdenhed med lønkronerne. Ligesom DR heller ikke synes hæmmet af det 2021-underskud, der blev offentliggjort tidligere på ugen.

Det viste, at mediehuset kom ud af året med et tab på 22 millioner kroner, selv om skatteyderne hvert år betaler næsten 4 milliarder kroner til DR.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.