Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

DR flår danskerne endnu engang: Forgylder ny direktør med gigantløn

Politik

04/05/2022

Redaktionen

Økonomien burde ellers være stram i Danmarks Radio, som netop er kommet ud med et kæmpe underskud.

To af de klassiske temaer, når talen falder på Danmarks Radio, er de høje lønninger, som toppen af dets statslige medie modtager - og de mange genudsendelser. Derfor sættes der ofte lighedstegn mellem lønniveauet og genudsendelserne, fordi der ikke er luft i budgettet til nyproduktioner.

En diskussion der har fået ny næring, efter Journalista.dk har offentliggjort, at Danmarks Radio igen har ansat en direktør i en lønramme, kun de færreste lønmodtagere kan drømme om.

Det drejer sig om Karsten Dyhrberg Nielsen, der netop er blevet ansat som direktør for det nyoprettede område Bruger, Marked og Publicering.

Aktindsigter opnået af gravermediet viser, at Karsten Dyhrberg Nielsen årligt kommer til at tjene 1.904.917 kroner, når der sker medtagelse af de pensionsindbetalinger, han modtager fra sin arbejdsgiver.

Honoraret kommer på trods af, at Danmarks Radios ledelse tidligere har lovet Christiansborg tilbageholdenhed med lønkronerne. Ligesom DR heller ikke synes hæmmet af det 2021-underskud, der blev offentliggjort tidligere på ugen.

Det viste, at mediehuset kom ud af året med et tab på 22 millioner kroner, selv om skatteyderne hvert år betaler næsten 4 milliarder kroner til DR.

Mest Læste

Annonce