Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Flertal bakker op: Søren Gade kan blive den nye formand for Folketinget

Politik

12/11/22 3:31

Redaktionen

Et flertal bakker op om Søren Gade som formand for Folketinget.

Folketinget er sammensat, men der er endnu ikke fundet en ny regering. Det er dog ikke den eneste opgave, som der er at give sig til, når et et folketingsvalg har fundet sted.

Der skal nemlig også findes en ny formand for Folketinget. I forrige valgperiode sad Henrik Dam Kristensen som formand for Folketinget.

Han er valgt for Socialdemokratiet, og sidder stadig, da man ikke har fundet en ny formand endnu.

Der går formentlig ikke længe, for et flertal bestående af Socialdemokratiet, SF, Moderaterne og Nye Borgerlige støtter Søren Gade (V) som ny formand for Folketinget.

Det sker, efter at Gades parti selv har indstillet ham som kandidat.

På Facebook oplyser midlertidige statsminister Mette Frederiksen (S), at man i Socialdemokratiet bakker op om Søren Gade som formand.

"Venstre indstiller Søren Gade som ny formand for Folketinget. Det, synes jeg, er en rigtig god ide. Som formand for Folketinget skal man være en værdig repræsentant for alle partier og medlemmer. Det kræver både erfaring og samarbejdsvilje – to egenskaber, som Søren besidder i rigt mål. Ikke mindst evner han at samle i stedet for at splitte. Det er måske det vigtigste. Jeg sætter personligt stor pris på Søren som menneske og kollega. Sidst jeg mødte ham var i valgkampen, hvor vi besøgte veteraner i Skive. Hans engagement i andre mennesker er ægte," skriver Mette Frederiksen blandt andet.

Dermed er det formentlig kun et spørgsmål om tid, før Søren Gade kan præsenteres som ny formand for landets lovgivende forsamling.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce