Foto: Steen Brogaard
Foto: Steen Brogaard

Jakob Ellemann tager sygeorlov på ubestemt tid

Politik

06/02/2023

Redaktionen

Venstres formand har haft problemer med helbredet og trækker nu stikket på ubestemt tid. Det skriver han på Facebook.

Det tog lang tid at få forhandlet en regering på plads. Jakob Ellemann-Jensen kunne pynte sig med titlen som forsvarsminister, selvom Venstre gik meget tilbage ved valget.

Den hårde valgkamp og det store pres på politikeren har nu kostet på helbredet. Det skriver hovedpersonen selv på Facebook.

"I sidste uge fik jeg et ildebefindende, som gjorde, at jeg røg en tur på Rigshospitalet, hvor jeg blev undersøgt. Jeg har altid været typen, der passer mine ting, og derfor var jeg opsat på at vende tilbage på arbejde med det samme. Men nu hvor der er gået nogle dage, må jeg erkende, at jeg ikke er klar til det

Mit helbred er selvsagt det vigtigste. Jeg kan ikke være både far, forsvarsminister og partiformand på en og samme tid, hvis helbredet ikke er i orden.

Jeg har haft usædvanligt travlt gennem længere tid. Nu sender min krop et signal om, at det er tid til at tage en pause, hvis ikke det skal ende galt. Det vil jeg lytte til.

Konklusionen er derfor, at jeg, efter råd fra min læge, bliver nødt til at trække stikket i en periode og tage orlov. Og så vender jeg tilbage, når jeg er klar," skriver han på Facebook.

Troels Lund Poulsen vil træde ind som fungerende forsvarsminister og Stephanie Lose vil stå i spidsen for Venstres organisation.

"Jeg er meget tryg ved, at Troels og Stephanie tager hånd om de opgaver sammen med andre gode kræfter. Og jeg er taknemmelig over, at de kan løfte dem, mens jeg genopbygger kampkraften," slutter Jakob Ellemann af.

Mest Læste

Annonce